Zelfgemaakte Aardappelpannenkoeken - Een populair gerecht op feesten en bijeenkomsten in Tsjechië

Zelfgemaakte Aardappelpannenkoeken - Een populair gerecht op feesten en bijeenkomsten in Tsjechië

Voor heerlijke momenten op lange zomerdagen

De zomer is bijna niet meer voor te stellen zonder barbecues, feesten en borrels! Lange zonnige dagen zijn onlosmakelijk verbonden met lekker eten in het gezelschap van familie en vrienden. Of het nu gaat om stevige gegrilde steaks, smakelijke veggieburgers, knapperige groenten, vers fruit of lichte salades, de lijst met gerechten die populair zijn op zomerfeesten is lang.

Maar dat ene gerecht dat favoriet is op een zomers feest in Tsjechië? Huisgemaakte aardappelpannenkoekjes! Ze zijn het culinaire hoogtepunt van elke zomerbijeenkomst en zijn een heerlijke publiekstrekker. Daarom presenteren we deze keer een snel en eenvoudig recept dat je thuis kunt uitproberen!

Ingrediënten:

  • 750 g aardappelen
  • 80 g bloem
  • 200 ml melk
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels gedroogde marjolein
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ei
  • Zout

Bereiding:

  1. Rasp de aardappelen grof en voeg de geperste knoflook toe. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed.
  2. Verhit de olie in een pan. Vorm van de geraspte aardappelmix kleine pannenkoekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  3. Giet overtollige olie van de gekookte aardappelpannenkoekjes af en serveer warm.

Tip: aardappelpannenkoekjes smaken bijzonder lekker bij een koud drankje.

Geniet van je volgende zomerfeest!

Dit artikel en recept zijn ingezonden door Marie en Jitka, leden van ons Tsjechische team op Piccantino. Dank jullie wel!