Peuters & baby's: Het draait allemaal om de juiste voedingsstoffen

Peuters & baby's: Het draait allemaal om de juiste voedingsstoffen

Een uitgebalanceerd dieet bevordert de gezonde ontwikkeling van kleine kinderen - bijna niemand trekt deze bewering in twijfel. Maar waar staat ‘gezonde ontwikkeling’ eigenlijk voor? Onderzoekers zien dit vooral als een belangrijke interactie met twee andere factoren: het vermogen om te bewegen en het omgaan met stress. Slimme snacks vervullen een belangrijke verzorgingsfunctie en ondersteunen ouders, zelfs in het hectische leven van alledag.

Samenspel van factoren
Als trio hebben voeding, beweging en stressbeleving een directe wisselwerking met elkaar. Voeding speelt een sleutelrol in de ware zin van het woord, omdat het de basis levert: energie. Het is de kwaliteit van deze energie die telt! Voeding voorziet ons van voedingsstoffen - hoe evenwichtiger de balans, hoe beter. Kleine kinderen laten heel snel zien of ze krijgen wat ze nodig hebben: zijn ze actief en ontdekken ze de wereld op hun eigen manier, bewegen ze graag, blijven ze rustig en geïnteresseerd, als iets niet lukt of er gebeurt iets onverwachts, dan slapen ze vooral rustig, zijn ze vaker blij dan chagrijnig? Of is er sprake van vaak terugkerende afwijkingen doordat het kind te snel uitgeput is, zich snel terugtrekt of bij de geringste afwijking van de gebruikelijke routine met angst reageert? Dan moet je zeker eens goed kijken naar de eetgewoonten van je kind en de kwaliteit van de voeding. Volgens onderzoeken uit meerdere disciplines, waaronder baanbrekende epigenetica, is ‘je bent wat je eet’ niet alleen voor volwassenen.

Optimale toevoer van voedingsstoffen voor de beste start
Het lichaam heeft van 's ochtends tot 's avonds brandstof nodig: zodat alle cellen optimaal kunnen werken, de stofwisseling constant loopt en voldoende energiereserves wordt opgeslagen om taken naar wens te kunnen uitvoeren. Voor kleine kinderen betekent dit het verkennen van de omgeving, het aanleren van vaardigheden en het lichamelijk groeien. Micronutriënten zoals vitamines, mineralen en sporenelementen, maar ook eiwitten, vetten en koolhydraten vormen een essentieel ABC; samengesteld uit hoogwaardige voedingsmiddelen zonder kunstmatige toevoegingen.

Bakmixen & kant-en-klare producten? Ja tuurlijk!
Het ontbijt markeert altijd het begin van de dag. Het moet overeenkomstig voedzaam zijn. Omdat de meeste kinderen van nature graag nieuwe dingen proberen, zijn gevarieerde variaties welkom. Waar moet je op letten? Op een langverzadigde mix van eiwitten, waardevolle vetten, een paar koolhydraten en veel micronutriënten! Zo’n mix kan bestaan ​​uit yoghurt, lijnolie, volkoren havervlokken en seizoensfruit. Ook kant-en-klare volkorenmuesli's zonder toegevoegde suiker, bereid met warme melk en verfijnd met vers fruit en noten zijn slimme combinaties. Voor de allerkleinste ochtendhumeurtjes kan het natuurlijk granenpap met gepureerd fruit zijn. De biologische aardbeienpap van Bake Affair biedt bijvoorbeeld een snel te bereiden basis. De Neder-Oostenrijkse fabrikant Bake Affair besteedt aandacht aan de beste ingrediënten uit de regionale biologische landbouw, vermijdt kunstmatige toevoegingen in zijn recepten en ontwikkelt gezinsvriendelijke, zorgvuldig samengestelde bakmixen en eindproducten. Een leuke ontbijttip: Biologische chocoladepap – ouders en oudere broers en zussen lusten het ook graag. Sommige kinderen beginnen liever later met koken. Slimme snacks gemaakt van graanvlokken, gedroogd fruit, noten en zaden zijn een goede optie. Met de Bake Affair biologische energieballen kokos- of aardbeienbakmixen tover je snel geweldige snacks tevoorschijn die kinderen ook onderweg van waardevolle voedingsstoffen voorzien. Natuurlijk zijn ook schoolkinderen blij met deze heerlijke snackgenoten.

Tussendoortjes: Denk erover na om 's middags naar bed te gaan
Iedereen die de hele dag nieuwsgierig in de lades van mama en papa onderzoekt, leert en speelt, heeft behoefte aan een paar energierijke snacks tussendoor! Aan het begin van de middag vragen veel kinderen al om “een snoepje”. Moeilijk hoeft het niet te zijn, want de middag vormt al het decor voor een lange nachtrust. Wat dacht je bijvoorbeeld van verse biologische wafels van karnemelk, in een handomdraai gebakken dankzij de bakmix van Bake Affair? Of ga je toch liever voor de bakmix voor fruitige biologische bosbessenkoekjes , handig om mee te nemen in de hersluitbare verpakking, ideaal voor op reis? Als de kleintjes liever een hartig tussendoortje willen, kun je met de Biologische Speltgrissini bakmix krokante stokjes maken, die je in het liefdevol vormgegeven blik. Wil je het gezinsvriendelijke assortiment van Bake Affair ontdekken? Klik HIER en vind jouw favorieten!