Marjolein
Origanum Majorana
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Marjolein is een klassiek worstkruid, maar is ook ideaal bij zuurkool, witte bonen, aardappelsoep, schapen- en varkensvlees, diverse stoofpotten en voor vleespasteien. Maar marjolein versterkt ook lichtere gerechten zoals groenten, kaasgerechten en knoedels.
Herkomst:
Marjolein komt oorspronkelijk uit het oostelijke Middellandse Zeegebied en wordt nu vooral geteeld in Spanje, Frankrijk en Duitsland (vooral in Thüringen).
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Marjolein:
-
Herbaria Biologische Marjolein, 15 g
- Voorzichtig gedroogd
- Intens kruidig aroma
- Ideaal voor aardappelen en gebraden gans
-
-
KOTÁNYI Gedroogde Marjolein, 10 g
- Aromatische, kruidige smaak
- Licht bitter
- Heerlijk bij gans- en eendgerechten
-
KOTÁNYI Gedroogde Marjolein, 50 g
- Onweerstaanbaar aroma
- Zacht gedroogd
- Milde smaak
-
KOTÁNYI Gedroogde Marjolein, 30 g
- Vol aroma al tijdens het koken
- Zacht gedroogd
- Licht bitter
-
Ölmühle Solling Biologische Provençaalse Kruidenolie, 100 ml
- De mediterrane kers op de taart
- Verse koudgeperste olie
- Volle smaak
-
Don PiccanToni SEVERIN Raclette Kruiden, 70 g
- Gebruik voor Franse vleesgerechten
- Met witte peper, marjolein, tijm en rozemarijn
- Zonder glutamaat, kunstmatige smaakstoffen en toevoegingen
-
Ankerkraut Roerei Kruidenmix, 55 g
- Met 5 verschillende kruiden
- Zonder smaakversterkers en toevoegingen
-
Ankerkraut Pesto Rosso, 100 g
- Met tomatenpoeder en gerookte paprika
- Smaakt heerlijk bij pasta of brood