Basilicum
Ocimum basilicum
Gebruik:
De bladeren worden vers of gedroogd gebruikt. Basilicum is het toonbeeld van de Italiaans-mediterrane keuken. Het geeft smaak aan pesto's, insalata caprese (salade met tomaat-mozzarella), pizza margherita en pasta.
Herkomst:
Basilicum komt oorspronkelijk uit het Nabije Oosten, maar is door de Romeinen in Italië en het Middellandse Zeegebied neergestreken. Tegenwoordig komt basilicum over de hele wereld voor en is het een populaire specerij voor in de tuin.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Basilicum:
-
Sonnentor Biologische Basilicum, 15 g
- Italiaanse specialiteit
- Mediterraans aroma
- Frisse en pittige smaak
-
KOTÁNYI Biologische Gedroogde Basilicum, 17 g
- Voor de mediterrane keuken
- Past goed bij tomaten
- Aangename smaak
-
Herbaria Basilicum, Biologisch, 15 g
- Gesneden
- Zachtjes gedroogd
- Herbruikbare strooier
-
Sapore di Sole Biologische Basilicum Pesto, 180 g
- Mild aromatisch en romige textuur
- Cashewnoten en extra vergine olijfolie
- 100% natuurlijk en veganistisch
-
Viani PESTO - met Genuese Basilicum DOP, 180 g
- Met lekkere stukjes knoflook en basilicum
- Gemaakt in Ligurië
-
Zwergenwiese Biologische Basilicum Tomatensaus, 340 ml
- Delicaat & smaakvol
- Met verse ingrediënten
- Voor de snelle keuken
-
Casale Paradiso Tomaat-Basilicum Kruidenmix, 100 g
- In aromabesparende verpakking
- Perfect voor alle pastavormen
-
LaSelva Biologische Basilicum in Olijfolie, 130 g
- Basilicum uit de Toscaanse teelt
- Verfijnd met citroensap
- Om te kruiden en verfijnen
-
KOTÁNYI Gedroogde Basilicum, 15 g
- Voorzichtig gedroogd
- Voor de mediterrane keuken
- Lekker in tomatensaus, pizza en ovenschotel