Basilicum
Ocimum basilicum
Gebruik:
De bladeren worden vers of gedroogd gebruikt. Basilicum is het toonbeeld van de Italiaans-mediterrane keuken. Het geeft smaak aan pesto's, insalata caprese (salade met tomaat-mozzarella), pizza margherita en pasta.
Herkomst:
Basilicum komt oorspronkelijk uit het Nabije Oosten, maar is door de Romeinen in Italië en het Middellandse Zeegebied neergestreken. Tegenwoordig komt basilicum over de hele wereld voor en is het een populaire specerij voor in de tuin.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Basilicum:
-
Sonnentor Biologische Basilicum, 15 g
- Italiaanse specialiteit
- Mediterraans aroma
- Frisse en pittige smaak
-
Cucumis Cucumis Komkommer Basilicum, 330 ml
- Zomers verfrissend drankje
- Vegan
- Kan ook gecombineerd worden met gin
-
Sonnentor Biologische Sinaasappel-Basilicum Thee, 40 g
- Verfijnd met essentiële oliën
- Heerlijk om koud te drinken
- Vegan
-
KOTÁNYI Biologische Gedroogde Basilicum, 17 g
- Voor de mediterrane keuken
- Past goed bij tomaten
- Aangename smaak
-
Zwergenwiese Biologische Basilicum Tomatensaus, 340 ml
- Delicaat & smaakvol
- Met verse ingrediënten
- Voor de snelle keuken
-
Herbaria Basilicum, Biologisch, 15 g
- Gesneden
- Zachtjes gedroogd
- Herbruikbare strooier
-
LaSelva Biologische Basilicum in Olijfolie, 130 g
- Basilicum uit de Toscaanse teelt
- Verfijnd met citroensap
- Om te kruiden en verfijnen
-
Balis Basil Basilicum Gember Drink, 250 ml
- Ook lekker in combinatie met prosecco of wodka
- Alcoholvrij verfrissend drankje
- Glutenvrij en veganistisch
-
Viani PESTO - met Genuese Basilicum DOP, 180 g
- Met lekkere stukjes knoflook en basilicum
- Gemaakt in Ligurië