Basilicum
Ocimum basilicum
Gebruik:
De bladeren worden vers of gedroogd gebruikt. Basilicum is het toonbeeld van de Italiaans-mediterrane keuken. Het geeft smaak aan pesto's, insalata caprese (salade met tomaat-mozzarella), pizza margherita en pasta.
Herkomst:
Basilicum komt oorspronkelijk uit het Nabije Oosten, maar is door de Romeinen in Italië en het Middellandse Zeegebied neergestreken. Tegenwoordig komt basilicum over de hele wereld voor en is het een populaire specerij voor in de tuin.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Basilicum:
-
Sonnentor Biologische Basilicum, 15 g
- Italiaanse specialiteit
- Mediterraans aroma
- Frisse en pittige smaak
-
Sonnentor Biologische Sinaasappel-Basilicum Thee, 40 g
- Verfijnd met essentiële oliën
- Heerlijk om koud te drinken
- Vegan
-
-
Cucumis Limonade Cucumis Komkommer Basilicum, 330 ml
- Zomers verfrissend drankje
- Vegan
- Kan ook gecombineerd worden met gin
-
Greenomic Pasta Kit - Spaghetti met Tomaten en Basilicum Saus, 1 set
- 1 x Pasta, 250 g
- 1 x Tomaten-basilicumsaus, 170 ml
- 1 x Beukenhouten lepel
-
Casale Paradiso Tomaat-Basilicum Kruidenmix, 100 g
- In aromabesparende verpakking
- Perfect voor alle pastavormen
-
Viani PESTO - met Genuese Basilicum DOP, 180 g
- Met lekkere stukjes knoflook en basilicum
- Gemaakt in Ligurië
-
KOTÁNYI Biologische Gedroogde Basilicum, 17 g
- Voor de mediterrane keuken
- Past goed bij tomaten
- Aangename smaak
-
Alnatura Biologische Basilicum Tomatensaus , 350 ml
- Mediterraan aroma
- Met ui, zeezout & olijfolie
- Eenvoudige bereiding