Ennstal Milch Ennstaler Steirerkas, 230 g

Een culinair monument in Schladming-Dachstein

Inhoud: 230 g

Geen verzending naar Nederland mogelijk

Kenmerken & Voordelen

  • Slechts 0,5% vet
  • Van het Stiermarkse Ennstal
  • Volgens traditioneel recept
  • Pikant en pittig

Art. nr.: EM-7358, Inhoud: 230 g, EAN: 9004380035806

Beschrijving

De Ennstaler Steirerkas is een pittige zure melkkaas.

Deze specialiteit wordt gemaakt volgens traditioneel recept in de Gröbming kaasmakerij: zure magere melk wordt gekookt in grote koperen ketels, de resulterende kaaswrongel wordt afgeroomd met vellen en de wei wordt eruit geperst. Vervolgens wordt de kruimelige kaas gezouten, gepeperd en in een vorm geperst. Het rijpte na 4 weken.

Omdat de Ennstaler Steirerkas een kruimelige kaas is, kan hij heel gemakkelijk worden ingevroren - de consistentie verandert niet. Als de kaas in de verpakking een licht vochtige structuur heeft, dan kan deze na het invriezen/ontdooien gemakkelijk samenklonteren, waarna deze gemakkelijk weer verkruimeld kan worden.

Kleur :
Voor de productie van onze Stiermarkse kaas worden edele champignonculturen gebruikt, die het product een ander uiterlijk geven (kleurenafbeeldingen).

Smaak:
Traditionele handkazen resulteren in verschillende droge massa's, waardoor de kaas sensorische verschillen kan hebben in uiterlijk, consistentie, geur en smaak. Stiermarkse kaas, die vrij droog en licht is, heeft een mildere smaak en is minder pittig. Dat betekent dat het minder een nobele paddenstoelensmaak heeft. Stiermarkse kaas met een licht vochtige consistentie is donkerder, heeft een meer pittige smaak en heeft een nobelere paddenstoelensmaak. De originele Stiermarkse kaas uit onze Ennstaler Almen vertoont ook verschillende optische rijpheid.

Of het nu gaat om soepen, spreads, Ennstaler Steirerkasnocken of als alternatief voor Parmezaanse kaas - de Ennstaler Steirerkas kunnen op vele manieren worden gebruikt en verrijken elke keuken!

Hier zijn enkele heerlijke receptideeën voor alles wat met Ennstaler Steirerkas te maken heeft:

De volgende receptideeën laten zien hoe veelzijdig de Ennstaler Steirerka's kunnen worden gebruikt. De heerlijke creaties variëren van spreads tot stevige Steirerkas-soep tot stevige Steirerkass-schnitzel. We wensen je veel succes!

Trouwens: onze Ennstaler Steirerkas is ook een uitstekend alternatief voor Parmezaanse kaas voor het verfijnen van tal van gerechten. Probeer het gewoon uit!

Ennstaler Steirerkasnocken

Ingrediënten:
250 g bloem bij de hand
2 eieren
1/8 l water
1/2 theelepel zout
3 - 4 eetlepels boter
1 grote ui
200 g Steirerka's

Voorbereiding:
Meng de bloem met zout, eieren en water en klop met een houten lepel tot een taai deeg ontstaat. Laat ongeveer 10 minuten intrekken. Schraap het deeg van de vochtige snijplank in het kokende gezouten water met een kleine lepel - breng opnieuw aan de kook. Spoel de dumplings af met koud water. Verhit de pan met boter, rooster de fijn gebladerde ui lichtjes. Voeg de Steirerka's toe, zout, peper en rooster tot de kaas een middelbruine kleur heeft. Voeg de dumplings toe, rooster ca. 3-4 minuten en roer.

Tip:
Daarnaast een vers getapt biertje en bladsalades met Stiermarkse pompoenpitolie.

Ennstaler Steirerkasfladen

Ingrediënten:
375 g licht tarwemeel
125 g volkoren meel
1 pakje droge gist
25 g "8 kruidenmengsel"
een goede 1/4 l water
1 el karwijzaad
4 - 5 el Steirerkas kaas

Voorbereiding:
Verwerk de tarwebloem met het water en de droge gist tot een deeg en klop met een houten lepel tot het bubbelt. Meng de Steirerka's, karwijzaad en kruiden erdoor. Laat het deeg staan tot het zijn volume heeft verdubbeld - klop nogmaals door. Rol vervolgens 0,5 - 1 cm dik uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er ronde cakes uit met een diameter van ca. 5 - 8 cm. Even laten rijzen en het oppervlak met water bestrijken. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.

Steirerkas Aardappelroomsoep

Ingrediënten:
500 g aardappelen (geschild)
170 g gerookt spek
100 g Steirerka's
1 middelgrote ui
100 g prei
80 g boter
1 liter rundersoep
witte wijn
1 theelepel karwijzaad
1/2 theelepel marjolein
250 ml zure room
250 ml slagroom
Zout, peper, suiker
3 teentjes knoflook, tuinkruiden
wat citroensap

Voorbereiding:
Rooster het spek en zet weg. Smelt de boter en rooster 200 g gesneden aardappelen met de uien. Giet de soep en wat witte wijn erover, breng aan de kook. Voeg zure room, slagroom en Steirerkas toe en pureer fijn met een staafmixer. Voeg de kruiden, specerijen, spek en de rest van de fijngesneden aardappelen toe en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg vervolgens de fijngesneden prei toe en serveer warm.

Kruiden Steirerkas en amandelspread

Ingrediënten:
100 g amandelen (geroosterd)
100 g Steirerka's
100 g zure room
10 g boter
10 g bieslook (of peterselie, tuinkers)
Zout peper

Voorbereiding:
Rooster de amandelen en hak of rasp ze fijn in de keukenmachine, meng ze met de Steirerka's en de overige ingrediënten en roer goed door elkaar.

Tip:
Past goed bij wit of volkoren toastbrood.

Ennstaler Steirerkas Schnitzel

Ingrediënten:
20 g boter
2 eidooiers
1 grote ui gesnipperd
1 bosje peterselie gehakt
200 g eekhoorntjesbrood gesneden
100 g geraspte Steirerka's
Zout, peper, 8 salieblaadjes
8 kleine kalfsschnitzels
4 el olie
200 ml witte wijn
Paprikakruid

Voorbereiding:
Vulling: Fruit de ui in boter glazig, voeg de peterselie en champignons toe, stoof 5 minuten en laat afkoelen. Meng met Steirerkas en eigeel; Spice up. Schenk de vulling op de helft van de schnitzel, leg op elk een blaadje salie, vouw de andere helften van de schnitzel om en plak vast met tandenstokers. Kruid de schnitzel aan de buitenkant en bak aan beide kanten goed in de hete olie. Zet het vuur lager, voeg geleidelijk de wijn toe en bak ongeveer 15 minuten.

Steirerkas spinazie noedels

Ingrediënten:

500 g bloem met dubbele steel
3 eieren
60 ml water
3 el olie
300 g spinazieblaadjes
60 g uien
50 g boter
150 gram kwark
100 g Steirerka's
wat bieslook
150 g gekookte aardappelen
1 snufje zout
1 snufje peper
60 g boter
30 g Steirerka's

Voorbereiding:
Kneed de bloem, eieren en water tot een stevig deeg, kneed goed. Dek af en laat 30 minuten rusten. Snijd de uien fijn, bak ze in de boter, voeg fijngehakte spinazie toe, bak 3 minuten en laat afkoelen. Voeg de kwark, Steirerkas, geschilde, aardappelpuree en de bieslook toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng goed. Rol het deeg uit, steek de deegvellen uit met een ronde uitsteker (ca. 6 cm), leg in het midden wat vulling. Bestrijk de randen met water, vouw een helft van het deeg over de vulling zodat er halve maantjes verschijnen. Druk de randen van het deeg goed aan met een vork en laat het ongeveer 8 minuten trekken in kokend water met zout. Uitnemen met een knoedelschep. Serveer met Steirerkas en licht gebruinde boter en een groene salade.

Merken: Ennstal Milch
Oorsprong: Oostenrijk
Ingrediënten
  • magere melk
  • Zout
  • peper
  • kaasculturen
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie950 / 227 kj / kcal
Vet0,5 g
  waarvan Verzadigde vetzuren0,4 g
Koolhydraten0,5 g
  waarvan suiker0 g
Eiwitten55 g
Zout5 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Ennstaler Steirerkas

9 recensies in andere talen

4,3 van 5 sterren
5 Sterren
9 (69%)
4 Sterren
2 (15%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
1 (7%)
1 Sterren
1 (7%)

13 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 9 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder