Kijk naar vallende sterren en geniet van bruschetta

Kijk naar vallende sterren en geniet van bruschetta

Op naar een delicatessenpicknick met de Perseïden!

Iedereen heeft wel eens gepicknickt, of je nu als student in het park bent, met vrienden op het strand of met het gezin op vakantie. Omdat velen het als tijdrovend beschouwen, geven zij er de voorkeur aan af te zien van recreatief plezier. Het hoeft geen koud gebraden varkensvlees, verfijnde hapjes of de verplichte pastasalade te zijn. Het is veel gemakkelijker. Laat je besmetten door ons enthousiasme voor delicaat buitenplezier en ga eropuit.

Geschiedenis, gelegenheden en een fijne picknickset
Picknicks - deze gezellige bijeenkomsten onder “de luchtige hemel” kijken al terug op een lange traditie: zelfs in de oudheid genoten mensen van vriendelijke banketten midden in de groene natuur of in woestijnoases langs bekende handelsroutes. De term ‘picknick’ bestond echter pas in de 17e eeuw. Er wordt gezegd dat het aan de mond van de Franse aristocraten is ontsnapt: ‘Piquer’, dat wil zeggen ‘iets oppakken’, was de inspiratie voor de creatie van het woord. Gelukkig heb je geen keizerlijke decadentie meer nodig om optimaal van je vrije tijd en na het werk te kunnen genieten. Veel belangrijker: kies een gelegenheid! Verjaardag, jubileum, diploma, huwelijksaanzoek - of wat dacht je van een regen van vallende sterren? Juli en augustus zijn hiervoor de beste maanden! Omdat je vanwege het weer flexibel moet zijn, is het de moeite waard om een ​​slimme voorraad te kopen die je als picknickpakket kunt klaarmaken en op elk gewenst moment snel in je rugzak kunt stoppen.

Meen je dat nou? Ja, want spontaniteit vereist ook planning.

Boodschappenlijstje voor een rustieke vallende sterren-picknick samen

  • 1 fles mousserende wijn, prosecco of frizzante
  • 1 glas bruschetta of tapenade
  • 1 salami of 1 paar huisworstjes
  • 1 potje ingemaakte kaas of kaasbolletjes
  • 1 reep chocolade of koekjes
  • Optioneel: knäckebröd, crackers, broodchips

Bij een tankstation met supermarkt kon je nog vers gebak, zoals een groot stokbrood, halen. Of je kunt kiezen voor knäckebröd, crackers en broodchips die je al in de keukenkast bewaart. Wat je nog meer kunt inpakken: bestek, een scherp mes, 2 glazen of kopjes, 2 snijplanken, een theedoek, vochtige doekjes voor je vingers en een zak voor het afval. Het is het beste om servetten te vermijden, tenzij je er graag achteraan wilt rennen als ze wegwaaien

Leuk om te weten: WANNEER kun je de Perseïden?
In 2024 zullen de vallende sterren van Perseid tussen 17 juli en 24 augustus de nachtelijke hemel verlichten. Astronomen verwachten de eerste pieken tussen 9 en 13 augustus en de maximale dichtheid van vallende sterren zal plaatsvinden in de nacht van 12 op 13 augustus - er zijn dus genoeg data voor een onvergetelijke picknick met prachtige sprankelende uitzichten.

Voor degenen die zo spontaan zijn dat ze niet eens de moeite nemen om een ​​picknickpakket mee te nemen: een fles van hun favoriete drankje en zoute snacks zijn indien nodig voldoende. Het belangrijkste is dat je de juiste mensen bij je hebt.