Bake Affair Rogge Zuurdesem, 100 g

Voor boerenbrood en roggebrood

€ 5,39

(€ 53,90 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 100 g

Bezorging uiterlijk op woensdag, 01. mei als je bestelt voor maandag 00:00 uur.

Nog 4 stuks op voorraad

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Zuurgraad: ongeveer 125
  • Makkelijk te bewerken deeg
  • Uniek aroma

Art. nr.: BAF-40-2, Inhoud: 100 g, EAN: 9120101513122

Beschrijving

Zuurdeeg wordt over het algemeen gebruikt bij de productie van verschillende bakkerijproducten. Het zorgt er onder andere voor dat het vocht beter wordt vastgehouden en het deeg dus makkelijker te verwerken is. Het bindt ook waardevolle mineralen. Het vertraagt ook het vormen van brood. Zuurdeegbrood is bijzonder smakelijk en blijft veel langer vers dan brood zonder zuurdesem.

Het rogge zuurdesem van Bake Affair heeft een zuurgraad van ca. 125 en is ideaal om de smaak van boerenbrood of ander roggebrood en gebak te versterken.


Hoe bereid je het zuurdesem:

In principe gebruik je een inmaakpot met een inhoud van minstens 1 liter. Je hebt ook een deksel nodig, dat je gewoon op de pot plaatst, maar niet vastdraait.

Het is voldoende om de mix bij normale kamertemperatuur te bewaren. Als je het in een warmere ruimte laat staan, is het na 4 - 5 dagen al klaar.

Dag 1: Meng 50 g licht roggemeel met 1 eetlepel rogge zuurdesem en 60 g kraanwater. Meng deze ingrediënten met je handen tot het mengsel een dikke pasta is. De eerste twee dagen moet je het mengsel met je handen mengen, omdat dit wilde gist en natuurlijke bacteriën produceert die zorgen voor een goede fermentatie. Doe de mix dan in je pot en doe de deksel er half op (niet vastdraaien). De starter kan nu minstens 24 uur rusten.

Dag 2: De starter kan 's nachts wat smaak hebben ontwikkeld en ruikt nu licht zoet. Voeg op de tweede dag nog eens 50 g lichtgekleurd roggemeel en 50 g water toe. Meng de ingrediënten opnieuw met je handen. Het deeg moet iets romiger zijn dan de dag ervoor. Doe dan de deksel er weer half op en laat het nog 24 uur staan.

Dag 3: De starter begint al zichtbaar te werken en heeft een licht zure, yoghurtachtige geur gekregen. Meng er vandaag nog eens 50 g lichtgekleurd roggemeel en 50 g water door. Vandaag kun je de mix met een lepel roeren tot het deeg een romige pasta wordt. Dek halverwege weer af met de deksel en laat 24 uur rusten.

Dag 4: De starter moet nu bellen hebben gevormd en een geur hebben ontwikkeld die lijkt op die van zure cider. Voeg 50 g lichtgekleurd roggemeel en 50 g water toe en roer met een lepel tot er weer een romige pasta ontstaat. Dek af zoals gewoonlijk en wacht 24 uur.

Dag 5: Het deeg is bijna klaar voor verdere verwerking. De gebruikelijke procedure als op de vorige dagen - voeg 50 g lichtgekleurd roggemeel en 50 g water toe, meng goed en laat 24 uur half afgedekt staan.

Het deeg is bijna klaar voor verdere verwerking

Dag 6: Voeg nog een laatste keer 50 g bloem en 50 g water toe, roer goed en laat nog 24 uur rijzen op kamertemperatuur. Als je beslag nog geen belletjes heeft gevormd, moet je het "voeden" met volkoren roggemeel en warm houden. Idealiter op 28 graden, maar niet boven 32 graden - bijvoorbeeld op of naast de verwarming, in een rijskast of gewikkeld in een handdoek op een warmwaterkruik.

Dag 7: Je starter (ASG) is klaar. Je kunt het nu in de koelkast bewaren. "Voed" de ASG elke 10 - 14 dagen door 50 g van het deeg af te scheiden en te mengen met 50 g bloem en 50 g water. Laat het deeg op kamertemperatuur staan tot het in volume verdubbeld is. Zet het dan terug in de koelkast.

Beginners voor zuurdesem: Gebruik ongeveer 10 - 30 procent van het ASG meel voor je zuurdesem. Dit betekent dat je voor elke kilogram bloem in je ingrediëntenlijst, 100 - 300 gram bloem mengt met dezelfde hoeveelheid water en 10 - 30 gram ASG.

Bakken met zuurdesem: Omdat zuurdesem in het begin nog niet zoveel zuurdesem bevat, moet je bij het bakken van brood ook gist gebruiken. Hoe ouder de zuurdesem, hoe groter zijn zuurdesemkracht.

Merken: Bake Affair
Oorsprong: Oostenrijk
Ingrediënten
  • roggemeel
  • water
  • startculturen
  • roggemeel
  • melkzuur (E207) (verzuringsmiddel)
  • lossingsmiddel E341
  • tarwezemelen
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1214 / 290 kj / kcal
Vet2,7 g
  waarvan Verzadigde vetzuren0,4 g
Koolhydraten19,9 g
  waarvan suiker1,4 g
Eiwitten18,3 g
Vezels33,5 g
Zout0,03 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Bake Affair Rogge Zuurdesem

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder