Bake Affair Biologisch Volkoren Eenkorenbrood, 366 g

Ideaal voor gezondheidsbewuste bakkers

€ 6,59

(€ 18,01 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 366 g

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 10. mei

Op voorraad vanaf 07. mei

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Voor 1/2 kg brood
  • Alleen vers water nodig
  • Geschikt voor beginnende bakkers

Art. nr.: BAF-310, Inhoud: 366 g, EAN: 9120101511746

Beschrijving

Duitse verpakking: Bio Einkornbrot mit Einkorn Vollkornmehl

Eenkoren wordt als een "oud" graan beschouwd, aangezien het al 10.000 jaar geleden in Azië werd verbouwd. Sinds kort is het graan weer populair bij gezondheidsbewuste mensen. Het bevat veel gezonde micronutriënten, aminozuren en mineralen. Het is ook rijk aan bètacaroteen en is licht verteerbaar. Het heeft ook een lichtzoete, nootachtige smaak waardoor het graan een uitstekend alternatief is voor tarwe, vooral voor het maken van heerlijk brood!

Met deze handige bakmix bak je heel gemakkelijk heerlijk brood, ook als je geen ervaren bakker bent. De mix is gemaakt zonder kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveermiddelen.

Voor een klein brood (500 g) heb je nodig:

  • 1 bakmix
  • 210 ml water

Rusttijd voor het deeg: 105 - 120 minuten

Baktijd: ca. 10 min bij 230°C + ca. 20 min bij 190°C (elektrisch)

Instructies:

  1. Open het versheidszegel op het blik. Giet de mix in een grote kom. Voeg 210 ml lauw water toe (je kunt het blikje als maatbeker gebruiken en gewoon tot aan de waterlijn vullen). Kneed het deeg met de hand of met een mixer gedurende 3 minuten.
  2. Dek de kom af en zet deze 45 - 60 minuten op een warme plaats (ca. 24°C) zodat het deeg kan rijzen.
  3. Bebloem je werkblad of rijsmand (als je die hebt).
  4. Als het deeg klaar is, leg je het op je met bloem bestoven oppervlak en vouw je het deeg vanaf de randen naar het midden toe. U kunt dit doen met uw handen of een deegvormer. Rol het deeg tot een bal en leg deze met de naad naar beneden in je rijsmand of op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bestuif het deeg met een beetje bloem, dek het opnieuw af en laat het ongeveer 60 minuten rusten.
  6. Terwijl het deeg aan het rijzen is, kun je de oven voorverwarmen op 230°C (elektrisch). Doe dit het beste ongeveer 40 minuten voor het einde van de rustperiode.
  7. Als het deeg is gerezen, leg je het op een bakplaat of steen. Maak met een scherp mes een kerf in de bovenkant van het brood om de stoom vrij te laten tijdens het bakken. Je kunt ook met het mes een patroon in je brood snijden.
  8. Bak het brood 10 minuten op 230°C. Verlaag vervolgens het vuur tot 190°C en bak nog eens 20 minuten.
  9. Haal het afgewerkte brood uit de oven, laat afkoelen op een rooster en smullen maar!
Merken: Bake Affair
Certificeringen: Austria Bio Garantie, EU / niet-EU biologisch label
Soort voeding: veganistisch
Oorsprong: Oostenrijk
Eigenschappen: Zonder kunstmatige smaakstoffen, Zonder kunstmatige kleurstoffen, Zonder conserveringsmiddelen, Zonder palmolie
Ingrediënten
  • eenkoren volkorenmeel
  • speltmeel
  • spelt zuurdesem
  • droge bakkersgist
  • Zout
  • gerstemout
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1344 / 321 kj / kcal
Vet1,6 g
  waarvan Verzadigde vetzuren0,2 g
Koolhydraten63 g
  waarvan suiker1,7 g
Eiwitten12 g
Vezels5,8 g
Zout2,7 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Bake Affair Biologisch Volkoren Eenkorenbrood

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder