Almstolz Bakmix "Topfenknödel"

Ideaal voor beginners

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Zachte, luchtige "Topfenknödel" met suikerkorrels zijn een klassieker in de Oostenrijkse keuken. Of het nu als zoet hoofdgerecht of als heerlijk dessert is, deze traktatie laat de harten van dessertfans sneller kloppen.

Met de praktische bakmix van Almstolz kunnen ook beginners eenvoudig Topfenknödel bereiden

Bereiding:

  1. Strooi de kruimels (bovenste laag) uit de pot in een kom.
  2. Meng de rest van de bakmix in een tweede kom met 50 g boter en 250 g kwark.
  3. Professionele tip: Laat het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast staan zodat het wat steviger wordt.
  4. Breng licht gezouten water aan de kook.
  5. Met natte handen vorm je 10 knödel van de massa.
  6. Als het water kookt, zet je het vuur laag en laat je de knödel ongeveer 8 tot 10 minuten in het licht kokende water garen
  7. Haal de knödel één voor één uit het water, laat ze uitlekken en rol ze in het paneermeel.
    Tip voor het genot: Bak de broodkruimels van tevoren in een grote koekenpan met gesmolten boter goudbruin (roer voortdurend zodat de kruimels niet aanbranden!).
  8. Serveer met vruchtenmoes, compote of een saus naar keuze.
Merken: Almstolz
Oorsprong: Oostenrijk

recensies in Nederlands voor Almstolz Bakmix "Topfenknödel"

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder