Steranijs
Illicium verum
Gebruik:
De vruchten worden in hun geheel of gemalen gebruikt. In de Chinese keuken wordt het vaak gebruikt voor stevige gerechten zoals lam, eend en gans. In Europa is het meer bekend voor de kerstkeuken en desserts. Steranijs is ook een belangrijk ingrediënt in het Chinese vijfkruidenpoeder. De schil van de steranijs is aromatischer dan de pit en daarom wordt steranijs samen met de schil of gemalen gebruikt.
Herkomst:
Steranijs komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Zuid-China en is pas sinds de 18e eeuw bekend in Europa. De belangrijkste teeltgebieden zijn tegenwoordig Vietnam, Cambodja, Laos, Japan en de Filippijnen.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Steranijs:
-
-
-
STAUD‘S Blackberry Vruchtenspread - Limited Edition, 250 g
- Zoet en scherp
- Verfijnt je ontbijt, brunch en nog veel meer
- Geteeld in Oost-Stiermarken
-
STAUD‘S Aardbeien Vruchtenspread - Limited Edition, 250 g
- Aromatisch en intens fruitig
- Ideaal voor aardbeienfans
- Uit de noordelijke regio Weinviertel
-
STAUD‘S Zure kersencompote, 290 g
- Zure kersen
- Met suiker
- Voor mout, rijstpudding & co.
-
STAUD‘S Rum Pot Vruchtenspread - Limited Edition, 250 g
- Een traditionele fruitmix
- Met regionaal fruit
-
Recheis Goldmarke "Sternchen" Kleine Pastasterren, 250 g
- In 8 minuten klaar
- 100% Oostenrijkse ingrediënten
- Ideaal voor soepen, stoofschotels en salades
-
STAUD‘S Zwarte Bessen Vruchtenspread - Limited Edition, 250 g
- Delicaat zuur en zoet
- Geschikt voor bakken en desserts
- Met bessen uit Oost-Stiermarken
-
STAUD‘S Cornel-kersen Vruchtenspread - Limited Edition, 250 g
- Zoet en romig
- Veelzijdig in gebruik
- Met fruit geteeld in Oostenrijk