Nootmuskaat & Foelie
Myristica fragrans
Gebruik:
Het zaad en de zaadhuid worden gebruikt, gedroogd, heel en gemalen. Nootmuskaat past goed bij alles wat zout is: groentesoepen, aardappelgerechten, sauzen, eieren, vis- en vleesgerechten. Foelie kan op dezelfde manier gebruikt worden als nootmuskaat, maar brengt ook zoete gerechten op smaak, zoals crèmes, puddingen en kerstkoekjes.
Herkomst:
De thuisbasis van de nootmuskaatboom is Nieuw-Guinea, maar tegenwoordig komt de boom vooral voor in tropische gebieden zoals Mauritius, Brazilië en Madagaskar.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Nootmuskaat & Foelie:
-
-
KOTÁNYI Gemalen Nootmuskaat, 18 g
- Lekker bij kaassauzen en aardappelpuree
- Veelzijdig te gebruiken
- Lichte, kruidige smaak
-
-
Herbaria Biologische Kruidenmix - Grote Caravan, 90 g
- Voor gehakt en falafel
- Ideaal voor oosterse gerechten
- Met hibiscusbloesems en foelie
-
-
-
-
Österreichische Bergkräuter Biologisch Kruidenzout Schwedenbitter, 90 g
- Talrijke kruiden
- Alsem, brandnetel & meer
- Eenvoudige bereiding
-