Lavas
Levisticum officinale
Gebruik:
De bladeren en de wortel worden vers gebruikt. Lavas is vooral wijdverbreid in de Ligurische keuken. Het wordt gebruikt om soepen, stoofschotels en kruidenazijnen op smaak te brengen.
Herkomst:
Oorspronkelijk zou lavas uit Azië komen, maar tegenwoordig is het grotendeels inheems in grote delen van Europa. In het Middellandse Zeegebied wordt lavas al gekweekt sinds de tijd van de oude Romeinen.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Lavas:
-
Österreichische Bergkräuter Biologische lavas, 20 g
- Ideaal als soepkruid
- Zeer intensief
- Gebruik spaarzaam
-
-
KOTÁNYI Gedroogde Lavas, Pak, 12 g
- Heerlijke, intense geur
- Voorzichtig gedroogd
- Heerlijk in spreads, soepen en saladedressings
-
Cosmoveda Bio Grofgemalen Lavas, 20 g
- Onmiskenbaar aroma
- Ook bekend als maggiplant
- Uit eigen fairtrade projecten
-
Sonnentor Sven's Viskruiden, Pak, 35 g
- Veelzijdige mix
- Fijne zoete nasmaak
- Voegt iets toe aan elk visgerecht
-
Österreichische Bergkräuter Biologische zoutvervanger, 40 g
- Vervangt tafelzout
- Goede smaak
- Veelzijdig in gebruik
-
Stay Spiced! Basissoep Kruidenmix, 80 g
- Sterke en intense smaak
- Voor soepen, salades en vleesgerechten
-
-
Sonnentor Biologische Pizza- en Pasta Kruiden, 20 g
- Veelzijdig in gebruik
- Met fijne Italiaanse kruiden
- Pittige smaak