Bake Affair Biologische Striezel Gemaakt van Biologisch Gistdeeg, 404 g
Perfect voor klassieke gelegenheden of gewoon als ontbijt
€ 8,29
        (€ 20,52 / kg,  Incl. 9% BTW 
Kenmerken & Voordelen
- Alleen melk, boter en ei nodig
- Veganistisch bakken mogelijk
- Pluizig en vochtig
Art. nr.: BAF-0308, EAN: 9120101511579
Vergelijkbare producten
Beschrijving
Gistdeeg is een klassieker onder zoet gebakje en is heel makkelijk zelf te bakken met deze bakmix! In korte tijd tover je je eigen gistdeeg Striezel op tafel, geschikt als tussendoortje of als ontbijt. Geniet van het luchtige gebak en laat het bestrooien met suiker.
Bereiding:
Klassieke versie:
- verwarm 150 ml melk en 40 g boter zachtjes in een steelpan tot de boter oplost. Laat afkoelen tot de massa lauw is en roer er een ei door.
- Voeg de lauwwarme massal toe aan de bakmix en kneed ongeveer 4 minuten met de hand, met een keukenmachine of met de Thermomix.
- Dek de kom af en laat het deeg 30 - 60 minuten rusten op een warme plek (ca. 24 °C).
- Kneed het deeg en vorm het in de gewenste vorm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een Striezel vlechten.
- Bestrijk het deeg na het vormen met een mengsel van eigeel en melk (1 el melk en 1 eigeel) en dek af met huishoudfolie.
- Laat het deeg vervolgens ongeveer 20 - 30 minuten rusten op een warme plek.
- Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte 180 °C).
- Klassieke versie: bestrijk opnieuw met de mix van eigeel en melk.
- Veganistische versie: bestrijk nogmaals met plantaardige melk of water
- Bak de Striezel 15-20 minuten op 180 °C.
- Haal van de bakplaat en laat 10 minuten afkoelen.
Veganistische versie:
- verwarm 150 ml haverdrink en 40 g plantaardig vet zachtjes in een pan tot het vet oplost. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Voeg de lauwe massa toe aan de bakmix en kneed ongeveer 4 minuten met de hand, met een keukenmachine of met de Thermomix.
- Dek de kom af en laat het deeg 30 - 60 minuten rusten op een warme plaats (ca. 24 °C).
- Kneed het deeg en vorm het in de gewenste vorm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een Striezel vlechten.
- Bestrijk na het vormen met 1 eetlepel plantaardige melk of water en dek af met huishoudfolie.
- Laat het deeg vervolgens ongeveer 20 - 30 minuten rusten op een warme plek.
- Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte 180 °C).
- Bestrijk opnieuw met plantaardige melk of water
- Bak de Striezel 15-20 minuten op 180 °C.
- Haal van de bakplaat en laat 10 minuten afkoelen.
| Merken: | Bake Affair | 
|---|---|
| Kan sporen bevatten van: | A - gluten | 
| Bewaarinstructies: | Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren | 
| Fabrikant: | Bake Affair GmbH, Hauptstraße 5, 3373 , Kemmelbach, Oostenrijk, www.bakeaffair.at | 
Ingrediënten
Voedingswaarde
| Voedingswaarde | per 100 g | 
|---|---|
| Energie | 1470 / 351 kj / kcal | 
| Vet | 1,1 g | 
| waarvan Verzadigde Vetzuren | 0,3 g | 
| Koolhydraten | 71 g | 
| waarvan Suiker | 17 g | 
| Vezels | 3,2 g | 
| Eiwitten | 12 g | 
| Zout | 0,98 g | 
Bijpassend
Recensies van onze klanten
recensies in Nederlands voor Bake Affair Biologische Striezel Gemaakt van Biologisch Gistdeeg
Uit ons magazine:
Ontdek Piccantino:
-  Nederland: Gratis standaardverzending vanaf € 59,90 
-  Gratis 
 retourneren
-  Bezorging binnen 3 werkdagen. 
- Meer dan 12.100 producten 
 
    
    
    
    
     
     
    