Bake Affair Biologische Striezel gemaakt van biologisch gistdeeg, 404 g
Perfect voor klassieke gelegenheden of gewoon als ontbijt
€ 8,29
(€ 20,52 / kg, Incl. 9% BTW
Kenmerken & Voordelen
- Alleen melk, boter en ei nodig
- Veganistisch bakken mogelijk
- Pluizig en vochtig
Art. nr.: BAF-0308, EAN: 9120101511579
Beschrijving
Gistdeeg is een klassiek zoet gebakje en is heel makkelijk zelf te bakken met deze bakmix! In korte tijd tover je je eigen gistdeeg Striezel op tafel, geschikt als tussendoortje of als ontbijt. De bakmix is ook ideaal om een traditionele Striezel te maken voor Pasen of Allerheiligen. Geniet van het luchtige gebak en laat het bestrooien met suiker.
Bereiding:
Klassieke versie:
- verwarm 150 ml melk (zie melkregel in het blik) en 40 g boter zachtjes in een steelpan tot de boter oplost. Laat afkoelen tot lauw en roer er een ei door.
- Voeg het lauwe melkmengsel toe aan de bakmix en kneed ongeveer 4 minuten met de hand, met een keukenmachine of met de Thermomix.
- Dek de kom af en laat het deeg 30 - 60 minuten rusten op een warme plek (ca. 24 °C).
- Kneed het deeg en vorm het in de gewenste vorm (vorm strengen van bolletjes en vlecht een Striezel). Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een Striezel vlechten.
- Bestrijk het deeg na het vormen met een mengsel van eigeel en melk (1 el melk en 1 eigeel) en dek af met huishoudfolie.
- Laat het deeg vervolgens ongeveer 20 - 30 minuten rusten op een warme plek.
- Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte 180 °C).
- Klassieke versie: bestrijk opnieuw met het mengsel van eigeel en melk.
- Veganistische versie: bestrijk nogmaals met plantaardige melk of water
- Bak de Striezel 15-20 minuten op 180 °C.
- Haal van de bakplaat en laat 10 minuten afkoelen.
Veganistische versie:
- verwarm 150 ml haverdrink (zie melkregel in het blik) en 40 g plantaardig vet zachtjes in een pan tot het vet oplost. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Voeg het lauwe melkmengsel toe aan de bakmix en kneed ongeveer 4 minuten met de hand, met een keukenmachine of met de Thermomix.
- Dek de kom af en laat het deeg 30 - 60 minuten rusten op een warme plaats (ca. 24 °C).
- Kneed het deeg en vorm het in de gewenste vorm (vorm strengen van bolletjes en vlecht een Striezel). Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een Striezel vlechten.
- Bestrijk na het vormen met 1 eetlepel plantaardige melk of water en dek af met huishoudfolie.
- Laat het deeg vervolgens ongeveer 20 - 30 minuten rusten op een warme plek.
- Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte 180 °C).
- Bestrijk opnieuw met plantaardige melk of water
- Bak de Striezel 15-20 minuten op 180 °C.
- Haal van de bakplaat en laat 10 minuten afkoelen.
Merken: | Bake Affair |
---|---|
Kan sporen bevatten van: | A - gluten |
Bewaarinstructies: | Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren |
Ingrediënten
Voedingswaarde
Voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie | 1470 / 351 kj / kcal |
Vet | 1,1 g |
waarvan Verzadigde Vetzuren | 0,3 g |
Koolhydraten | 71 g |
waarvan Suiker | 17 g |
Vezels | 3,2 g |
Eiwitten | 12 g |
Zout | 0,98 g |
Bijpassend
Vergelijkbare producten
Recensies van onze klanten
recensies in Nederlands voor Bake Affair Biologische Striezel gemaakt van biologisch gistdeeg
Uit ons magazine:
-
Nederland: Gratis standaardverzending vanaf € 59,90
-
Gratis
retourneren -
Bezorging binnen 3 werkdagen.
Meer dan 11.700 producten