Bake Affair Biologische Striezel Gemaakt van Biologisch Gistdeeg, 404 g

Perfect voor klassieke gelegenheden of gewoon als ontbijt

€ 8,29

(€ 20,52 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten )

Inhoud: 404 g

Tijdelijk niet leverbaar Helaas hebben we op dit moment geen informatie over wanneer dit product weer beschikbaar zal zijn. Klik op "Melden wanneer beschikbaar" hieronder en wij zullen je direct informeren wanneer het product weer beschikbaar is.

Kenmerken & Voordelen

  • Alleen melk, boter en ei nodig
  • Veganistisch bakken mogelijk
  • Pluizig en vochtig

Art. nr.: BAF-0308, EAN: 9120101511579

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Beschrijving

Gistdeeg is een klassieker onder zoet gebakje en is heel makkelijk zelf te bakken met deze bakmix! In korte tijd tover je je eigen gistdeeg Striezel op tafel, geschikt als tussendoortje of als ontbijt. Geniet van het luchtige gebak en laat het bestrooien met suiker.

Bereiding:

Klassieke versie:

  • verwarm 150 ml melk en 40 g boter zachtjes in een steelpan tot de boter oplost. Laat afkoelen tot de massa lauw is en roer er een ei door.
  • Voeg de lauwwarme massal toe aan de bakmix en kneed ongeveer 4 minuten met de hand, met een keukenmachine of met de Thermomix.
  • Dek de kom af en laat het deeg 30 - 60 minuten rusten op een warme plek (ca. 24 °C).
  • Kneed het deeg en vorm het in de gewenste vorm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een Striezel vlechten.
  • Bestrijk het deeg na het vormen met een mengsel van eigeel en melk (1 el melk en 1 eigeel) en dek af met huishoudfolie.
  • Laat het deeg vervolgens ongeveer 20 - 30 minuten rusten op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte 180 °C).
  • Klassieke versie: bestrijk opnieuw met de mix van eigeel en melk.
  • Veganistische versie: bestrijk nogmaals met plantaardige melk of water
  • Bak de Striezel 15-20 minuten op 180 °C.
  • Haal van de bakplaat en laat 10 minuten afkoelen.

Veganistische versie:

  • verwarm 150 ml haverdrink en 40 g plantaardig vet zachtjes in een pan tot het vet oplost. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Voeg de lauwe massa toe aan de bakmix en kneed ongeveer 4 minuten met de hand, met een keukenmachine of met de Thermomix.
  • Dek de kom af en laat het deeg 30 - 60 minuten rusten op een warme plaats (ca. 24 °C).
  • Kneed het deeg en vorm het in de gewenste vorm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een Striezel vlechten.
  • Bestrijk na het vormen met 1 eetlepel plantaardige melk of water en dek af met huishoudfolie.
  • Laat het deeg vervolgens ongeveer 20 - 30 minuten rusten op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte 180 °C).
  • Bestrijk opnieuw met plantaardige melk of water
  • Bak de Striezel 15-20 minuten op 180 °C.
  • Haal van de bakplaat en laat 10 minuten afkoelen.
Merken: Bake Affair
Kan sporen bevatten van: A - gluten
Bewaarinstructies: Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren
Fabrikant: Bake Affair GmbH, Hauptstraße 5, 3373 , Kemmelbach, Oostenrijk, www.bakeaffair.at
Ingrediënten

tarwebloem[1], suiker[1], 2 % droge gist, vanillesuiker[1] (ruwe rietsuiker[1], vanillepoeder[1]), kristalsuiker[1], Zout, Zitronenpulver[1]

  1. uit gecontroleerde biologische teelt
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1470 / 351 kj / kcal
Vet 1,1 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren 0,3 g
Koolhydraten 71 g
  waarvan Suiker 17 g
Vezels 3,2 g
Eiwitten 12 g
Zout 0,98 g

Bijpassend

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Bake Affair Biologische Striezel Gemaakt van Biologisch Gistdeeg