Bake Affair Biologische Striezel gemaakt van biologisch gistdeeg, 404 g

Perfect voor klassieke gelegenheden of gewoon als ontbijt

€ 8,29

(€ 20,52 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten )

Inhoud: 404 g

Op voorraad vanaf 24. oktober

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Bezorging uiterlijk op woensdag, 29. oktober

Nederland: Gratis standaardverzending vanaf € 59,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Alleen melk, boter en ei nodig
  • Veganistisch bakken mogelijk
  • Pluizig en vochtig

Art. nr.: BAF-0308, EAN: 9120101511579

Beschrijving

Gistdeeg is een klassiek zoet gebakje en is heel makkelijk zelf te bakken met deze bakmix! In korte tijd tover je je eigen gistdeeg Striezel op tafel, geschikt als tussendoortje of als ontbijt. De bakmix is ook ideaal om een traditionele Striezel te maken voor Pasen of Allerheiligen. Geniet van het luchtige gebak en laat het bestrooien met suiker.

Bereiding:

Klassieke versie:

  • verwarm 150 ml melk (zie melkregel in het blik) en 40 g boter zachtjes in een steelpan tot de boter oplost. Laat afkoelen tot lauw en roer er een ei door.
  • Voeg het lauwe melkmengsel toe aan de bakmix en kneed ongeveer 4 minuten met de hand, met een keukenmachine of met de Thermomix.
  • Dek de kom af en laat het deeg 30 - 60 minuten rusten op een warme plek (ca. 24 °C).
  • Kneed het deeg en vorm het in de gewenste vorm (vorm strengen van bolletjes en vlecht een Striezel). Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een Striezel vlechten.
  • Bestrijk het deeg na het vormen met een mengsel van eigeel en melk (1 el melk en 1 eigeel) en dek af met huishoudfolie.
  • Laat het deeg vervolgens ongeveer 20 - 30 minuten rusten op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte 180 °C).
  • Klassieke versie: bestrijk opnieuw met het mengsel van eigeel en melk.
  • Veganistische versie: bestrijk nogmaals met plantaardige melk of water
  • Bak de Striezel 15-20 minuten op 180 °C.
  • Haal van de bakplaat en laat 10 minuten afkoelen.

Veganistische versie:

  • verwarm 150 ml haverdrink (zie melkregel in het blik) en 40 g plantaardig vet zachtjes in een pan tot het vet oplost. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Voeg het lauwe melkmengsel toe aan de bakmix en kneed ongeveer 4 minuten met de hand, met een keukenmachine of met de Thermomix.
  • Dek de kom af en laat het deeg 30 - 60 minuten rusten op een warme plaats (ca. 24 °C).
  • Kneed het deeg en vorm het in de gewenste vorm (vorm strengen van bolletjes en vlecht een Striezel). Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een Striezel vlechten.
  • Bestrijk na het vormen met 1 eetlepel plantaardige melk of water en dek af met huishoudfolie.
  • Laat het deeg vervolgens ongeveer 20 - 30 minuten rusten op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte 180 °C).
  • Bestrijk opnieuw met plantaardige melk of water
  • Bak de Striezel 15-20 minuten op 180 °C.
  • Haal van de bakplaat en laat 10 minuten afkoelen.
Merken: Bake Affair
Kan sporen bevatten van: A - gluten
Bewaarinstructies: Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren
Ingrediënten

tarwebloem[1], suiker[1], 2 % droge gist, vanillesuiker[1] (ruwe rietsuiker[1], vanillepoeder[1]), kristalsuiker[1], Zout, Zitronenpulver[1]

  1. uit gecontroleerde biologische teelt
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1470 / 351 kj / kcal
Vet 1,1 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren 0,3 g
Koolhydraten 71 g
  waarvan Suiker 17 g
Vezels 3,2 g
Eiwitten 12 g
Zout 0,98 g

Bijpassend

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Bake Affair Biologische Striezel gemaakt van biologisch gistdeeg