Klimaatneutrale producten van Steirerkraft

Klimaatneutrale producten van Steirerkraft

Het groene goud uit Stiermarken is klimaatneutraal

Bijna alle Oostenrijkers weten het, velen zijn er dol op en de meeste in Stiermarken kunnen niet zonder – we hebben het natuurlijk over Stiermarkse pompoenpitolie! Het populaire groene goud en alle andere producten van Steirerkraft zijn sinds begin dit jaar klimaatneutraal.

Klimaatneutrale producten van Steirerkraft

Wat is er nog beter dan regionale, natuurlijke voeding die lekker smaakt?
Regionale, natuurlijke voedingsmiddelen die lekker smaken EN goed zijn voor het klimaat.
Dit is precies wat voor Steirerkraft geldt. Sinds 1 januari 2022 worden alle voedingsmiddelen van het bekende merk pompoenpitolie klimaatneutraal geproduceerd. Dit betekent dat de producten van Steirerkraft – door hun CO2-voetafdruk te verkleinen en onvermijdelijke uitstoot te compenseren – geen schadelijke broeikasgassen achterlaten voor ons klimaat.

Van pompoenpitten tot snijbonen tot appelchips, polenta en dergelijke, het hele assortiment wordt inmiddels klimaatneutraal geproduceerd - van de boer tot het eindproduct (PCF, Scope 3).

Duurzaam buiten de gebaande paden

De weg naar de klimaatneutrale CO2-voetafdruk van Steirerkraft bestaat uit drie stappen:

1. Vermijden
Er is en is al een grote verscheidenheid aan projecten uitgevoerd om op voorhand de vorming van broeikasgassen in de waardeketen van Steirerkraft te voorkomen.
Bijvoorbeeld in de vorm van de bescherming van wilde bijen met het project „bee happy – Steirerkraft hilft unseren Wildbienen“. Onder ruim 450 Stiermarkse scholen werden bloeiende weidezaden en prentenboeken over het onderwerp biodiversiteit uitgedeeld. Ook groene energie is belangrijk voor Steirerkraft: naast een elektrisch laadstation voor fietsen en auto's op de bedrijfslocatie zijn ook grote delen van de productie- en magazijnhallen uitgerust met fotovoltaïsche ruimtes en worden ze voorzien van 100% groene stroom.

2. Verminderen
Waar het voor Steirerkraft (nog) niet mogelijk is om emissies volledig te voorkomen, worden deze zoveel mogelijk tot een minimum beperkt, bijvoorbeeld op het gebied van plasticreductie bij verpakkingen (gebruik van volledig recyclebare monofilm in plaats van meerlaags composietmaterialen). Het verpakkingsvrije station in de Steirerkraft Kernothek stelt mensen in de regio in staat losse goederen te kopen met hun eigen en herbruikbare containers.

3. Compenseer
Alleen de uitstoot van broeikasgassen die tijdens het waardecreatieproces niet kan worden vermeden, wordt bewust en vrijwillig door het bedrijf gecompenseerd via gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten.

Bewuster genieten met een zuiver geweten

Met deze gedachte in het achterhoofd smaakt de volgende salade met Steirerkraft-pompoenpitolie of het volgende handje Steirerkraft-appelchips nog lekkerder.
Meer informatie en uitleg van termen, evenals klimaatvriendelijke Stiermarkse recepten - die het milieu beschermen en de smaakpapillen plezieren.