Stay Spiced! Pastrami-Starter

Stap 1 voor het maken van heerlijke pastrami

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Beschrijving

Pastrami-broodjes zijn gewoon een onderdeel van de cultuur van New York City. De crunchy sandwiches zijn klassiekers in de States en worden steeds populairder in de rest van de wereld.

Een uitgekiende combinatie van pekelzout, suiker, peper, koriander, knoflook, gerookte paprika, gember, citroengras, mosterd, tijm en oregano vormen de basis van deze kruidenmelange die zijn smaak ontwikkelt tijdens het zouten.

Het is zeker de moeite waard om je eigen pastrami te maken. Het vergt alleen wat geduld. Maar uiteindelijk zul je ongeëvenaard mals en sappig vlees hebben dat bijna smelt in de mond.

Bereiding: neem ca. 1 kg rundvlees en wrijf er 60 g van de Pastrami STARTER-kruiden in. Laat het uitharden en vervolgens in een vacuüm verzegelde container voor ca. 2-3 weken in de koelkast rusten. Vergeet niet: draai het vlees elke dag om. Als je geen vacumeermachine hebt, kun je ook een goed afgesloten plastic bak gebruiken. Denk eraan ook met deze methode het vlees om te draaien.

Na de gewenste pekeltijd het vlees afwassen, droogdeppen en ca. 75 g Pastrami FINAL-kruiden inwrijven en goed aandrukken. Rook het in een rookoven gedurende ca. 3 uur. Laat het vlees afkoelen, snijd het in dunne plakjes en laat het nog een week in een vacuüm gesealde verpakking in de koelkast liggen. Geniet van heerlijk gekruid en mals vlees als het eenmaal klaar is!

  • Kan ook worden gebruikt voor gevogelte, varkensvlees en kalfsvlees.
Merken: Stay Spiced!

recensies in Nederlands voor Stay Spiced! Pastrami-Starter

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder