Zwarte komijn
Nigella sativa
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Zwarte komijn is vooral populair in de Indiase, Turkse en oosterse keuken. Het brengt groentegerechten, salades, chutneys en lams- en gevogeltegerechten op smaak. De zwarte zaden vind je vaak op brood.
Herkomst:
Het thuisland van zwarte komijn is het Midden-Oosten en Zuid-Europa, tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Egypte en Turkije.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Zwarte komijn:
-
-
-
Ölmühle Solling Ongefilterde Virgin Zwarte Komijnolie, 500 ml
- Bijzonder dikke consistentie
- Intense smaak
- Van gecontroleerde biologische teelt
-
Alnatura Biologische Spelt Sticks Sesam & Zwarte Komijn, 150 g
- Kruidige oosterse smaak
- Met sesam & zwarte komijnzaadjes
- Demeter kwaliteit & vegan
-
KOTÁNYI Zwarte Komijn, heel, 100 ml
- Perfect voor Indiase en oosterse gerechten
- Nootachtig, licht zoet
- Bitter en enigszins pittig
-
Ölmühle Solling Biologische Gefilterde Egyptische Zwarte Komijnolie, 500 ml
- Koudgeperst
- Delicate smaak
- Ideaal voor oosterse gerechten
-
Sonnentor Biologische Zwarte Komijnolie, 50 ml
- Heet, pittig en harsachtig
- Intense smaak
- Past goed bij Aziatische gerechten, brood en salades
-
Ölmühle Solling Biologische Zwarte Komijnzaad, 500 g
- Herkomst: Egypte
- Geweldige smaak
- Rijk aan essentiële oliën
-
Classic Ayurveda Biologische Hele Kalonji Zwarte Komijn, 70 g
- Hele zwarte komijn
- Scherpe specerij
- Aromatische smaak