Zwarte komijn
Nigella sativa
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Zwarte komijn is vooral populair in de Indiase, Turkse en oosterse keuken. Het brengt groentegerechten, salades, chutneys en lams- en gevogeltegerechten op smaak. De zwarte zaden vind je vaak op brood.
Herkomst:
Het thuisland van zwarte komijn is het Midden-Oosten en Zuid-Europa, tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Egypte en Turkije.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Zwarte komijn:
-
KOTÁNYI Zwarte Komijn, heel, 100 ml
- Perfect voor Indiase en oosterse gerechten
- Nootachtig, licht zoet
- Bitter en enigszins pittig
-
Alnatura Biologische Spelt Sticks Sesam & Zwarte Komijn, 150 g
- Kruidige oosterse smaak
- Met sesam & zwarte komijnzaadjes
- Demeter kwaliteit & vegan
-
Classic Ayurveda Biologische Hele Kalonji Zwarte Komijn, 70 g
- Hele zwarte komijn
- Scherpe specerij
- Aromatische smaak
-
KOTÁNYI SPICE UP MY SALADE Mango - kruiden, 50 g
- Zonder zout
- Fruitige en pikante smaak
- Geschikt voor alle saladecreaties
-
Ölmühle Solling Biologische Zwarte Komijnzaad, 500 g
- Herkomst: Egypte
- Geweldige smaak
- Rijk aan essentiële oliën
-
Schalk Mühle Biologische Oostenrijkse Vierge Zwarte Komijnolie, 50 ml
- Smaakvol
- Heerlijk bij rijstgerechten
- Voor een gezond dieet
-
Govinda Bio Zwarte Komijnolie, 100 ml
- Uit originele nigella sativa zaden
- Bevat essentiële oliën
- Voor in de keuken & in cosmetica