Zwarte komijn
Nigella sativa
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Zwarte komijn is vooral populair in de Indiase, Turkse en oosterse keuken. Het brengt groentegerechten, salades, chutneys en lams- en gevogeltegerechten op smaak. De zwarte zaden vind je vaak op brood.
Herkomst:
Het thuisland van zwarte komijn is het Midden-Oosten en Zuid-Europa, tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Egypte en Turkije.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Zwarte komijn:
-
-
Ölmühle Solling Biologische Gefilterde Egyptische Zwarte Komijnolie, 500 ml
- Koudgeperst
- Delicate smaak
- Ideaal voor oosterse gerechten
-
Sonnentor Biologische Fenegriek Zaden, 120 g
- Bevat veel ijzer en fosfor
- Heerlijke curry geur
- Ideaal voor pasta- en rijstgerechten
-
-
Sonnentor Biologische Kurkuma - Gemalen, 40 g
- Karakteristieke gele kleur
- Bloemige en houtachtige geur
-
TEEKANNE 8 kruiden, 20 Theezakjes
- Natuurlijke kruidenthee
- 8 op elkaar afgestemde kruiden
- Pittig-fris aroma
-
Sonnentor Sonnentor Radijs Kiemspruiten, 120 g
- Scherpe smaak
- Rijk aan calcium, ijzer en zink
- Kiemtijd: 5-8 dagen
-
Sonnentor Mrs. Wong's Biologische Rijst Kruidenmix, Pak, 40 g
- Oosterse zoete kruiden
- Harmonische melange
-
Sonnentor Biologische Saffraandraadjes, 0,50 g
- Aardse en muskusachtige smaak
- Indrukwekkende rode kleur
- Scherpe smaak