Wasabi
Wasabia japonica
Gebruik:
De stengel van de wasabiplant wordt gedroogd en gemalen. De smaak van wasabi lijkt erg op pittige mierikswortel. Wasabi is onmisbaar in de Japanse keuken. Traditioneel wordt het gebruikt voor sushi en sashimi, maar het past ook goed bij gekookt vlees en vis.
Herkomst:
Wasabi is een typisch Japanse specerijplant en wordt bij voorkeur gekweekt in veel Aziatische landen, maar ook in Nieuw-Zeeland en Australië
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Wasabi:
-
Steirerkraft Pompoenpitten met Wasabi, 100 g
- Hoogwaardige verpakking
- Vurig lekker
-
Ölmühle Solling Biologische Mosterdolie, 250 ml
- Vers koud geperst
- Met essentiële vetzuren
- Milde kruidigheid
-
Greenomic Olijfolie in een Houten Fles, knoflook (250 ml)
- Koudgeperst, extra vierge
- Uitstekende olie uit Griekenland
- Puur natuurlijke smaken
-
KoRo Bio Vegan Mayonaise, 250 ml
- Zonder ei
- Lichte consistentie
- Basis van koolzaadolie