Venkel
Foeniculum vulgare
Gebruik:
De zaden worden heel of gemalen gebruikt. Op onze breedtegraden wordt venkel het meest gebruikt voor thee of om brood mee te bakken. Venkelzaad is een belangrijk bestanddeel van het vijfkruidenmix en wordt in China gebruikt voor groente- en vleesgerechten.
Herkomst:
Venkel is een mediterraan gewas en groeit het liefst op warmtebevorderende en matig droogte.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Venkel:
-
Sonnentor Biologische Venkel, heel, 40 g
- Voor een pittig bruin brood
- Zoet aromatisch kruid
- Fris, mentholachtig aroma
-
Holle "Venkel kikker" Knijpfruit met Peren, Appels en Venkel, 100 g
- Vanaf de 6e maand
- 100% fruit & groenten
- Ongezoet & zonder toegevoegd zout
-
TEEKANNE Biologische Kruidentuin - Kamille en Venkel, 20 Theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (32 g)
- Harmonieuze smaak
- 100% natuur
-
TEEKANNE Biologische Kruidentuin - Venkel, Anijs en Komijn, 20 Theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (45 g)
- Zoet en mild
- Voor het hele gezin
-
Cosmoveda Bio Hele Venkel, 20 g
- Past goed bij varkensvlees & wildgerechten
- Geschikt voor soepen & salades
- Uit India
-
ilBio Biologische Kruidenthee met Venkel en Kaneel, 40 g
- Zoete en kruidige smaak
- Bevat zoethout
- Met gember & zwarte peper
-
-
ilBio Biologische Kruidenthee met Venkel, Munt en Citroenmelisse, 40 g
- Heerlijke smaak
- Met geurende bloemen
- Losse thee
-
Cosmoveda Bio Venkel-Kardemom Thee, 20 (25 Zakken)
- Ayurvedische kruidenthee
- Pure ingrediënten
- Grof gesneden