Venkel
Foeniculum vulgare
Gebruik:
De zaden worden heel of gemalen gebruikt. Op onze breedtegraden wordt venkel het meest gebruikt voor thee of om brood mee te bakken. Venkelzaad is een belangrijk bestanddeel van het vijfkruidenmix en wordt in China gebruikt voor groente- en vleesgerechten.
Herkomst:
Venkel is een mediterraan gewas en groeit het liefst op warmtebevorderende en matig droogte.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Venkel:
-
Holle "Venkel kikker" Knijpfruit met Peren, Appels en Venkel, 100 g
- Vanaf de 6e maand
- 100% fruit & groenten
- Ongezoet & zonder toegevoegd zout
-
Sonnentor Biologische Venkel, heel, 40 g
- Voor een pittig bruin brood
- Zoet aromatisch kruid
- Fris, mentholachtig aroma
-
TEEKANNE Biologische Kruidentuin - Kamille en Venkel, 20 Theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (32 g)
- Harmonieuze smaak
- 100% natuur
-
KOTÁNYI Hele Venkel, 28 g
- Anijsachtige smaak
- Voor smakelijke maaltijden
- Perfect als specerij of huishoudmiddeltje
-
Meßmer Venkel-Anijs-Karwij Kruidenthee, 25 theezakjes (50 g)
- Populaire melanche
- Harmonieuze smaak
- Kruidig & zoetig
-
KOTÁNYI Hele Venkel , 280 g
- Door de Grieken "Marathon" genoemd
- Perfect voor zoete en hartige gerechten
- Anijsachtige, zoet-aromatische smaak
-
-
Meßmer Venkel Kruidenthee, 25 theezakjes (75 g)
- Fijn geselecteerde venkel
- Harmonieuze smaak
- Licht zoete smaak
-
Meßmer Kamille-Venkel Kruidenthee, 23 theezakjes (40 g)
- Bijzonder aromatisch
- Licht zoete smaak
- Voor het perfecte theemoment