Tabasco

Chilisaus

Verwerkingsproces:
Tabasco wordt vandaag de dag nog steeds op dezelfde manier geproduceerd als 130 jaar geleden en is een puur natuurproduct. De pepers worden geoogst van september tot december, geplet op de dag van de oogst en gemengd met kleine hoeveelheden zout. Het product wordt in eikenhouten vaten gedaan en minstens 3 jaar bewaard. Als het lang genoeg gerijpt is, wordt het ongewenste vocht afgetapt en wordt er brandewijnazijn aan toegevoegd. Tot slot wordt het geheel tot 4 weken lang continu geroerd en worden schilresten en zaden gescheiden.

Groene Tabasco:
Groene Tabasco is milder en wordt gemaakt van jalapeno pepers. Voor liefhebbers van een gematigd hete keuken is deze saus een absolute aanrader!

Caribische chilisaus:
Deze sauzen bestaan uit gehakte pepers, uien, azijn en zout. Afhankelijk van de variëteit kunnen de sauzen felrood zijn (in dat geval worden er tomaten aan toegevoegd) of geel van kleur (in dat geval bevatten ze kurkuma).

Gebruik:
Tabascosauzen kunnen verschillend smaken - van vurig heet tot zoet pikant. De typisch Mexicaanse saus wordt vaak gebruikt bij jambalaya en chilli con carne, maar kruidt ook de vulling van burrito's, enchilada's en wraps.

cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH


Producten met Tabasco: