Sumak
Rhus coriaria
Gebruik:
De vruchten worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Sumak heeft een licht zuur, verfrissend aroma en smaakt licht harsachtig. In de keuken van het Verre Oosten is sumak een veelgebruikte specerij. Het kruidt kebab, gegrild vlees, gevogelte en vis.
Herkomst:
Sumak komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, waar de sumakstruik vandaag de dag nog steeds in het wild groeit. Het is vooral wijdverspreid in Iran en Libanon, Turkije en Syrië.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Sumak:
-
-
Spice for Life Biologische Zaatar, 50 g
- Met o.a. sumak, tijm en marjolein
- Ideaal voor gehaktgerechten
- Tijgernoten in plaats van sesam
-
Wiberg Seven Spices - Geïnspireerd door Thailand, 100 g
- Fruitig-zoet en aromatisch-fris
- Aangenaam kruidig
- Ideaal bij Thaise gerechten
-
Stay Spiced! FREE Pork & Spareribs, 70 g
- Kruidig aroma
- Zonder toegevoegd zout
- Met gerookte paprika
-
Sonnentor Biologische Roze Peper, 20 g
- Zoete smaak
- Milde peperige nasmaak
- Doet denken aan jeneverbessen
-
Stay Spiced! Yakitori Tofu - Barbecuekruiden, 90 g
- Aziatische smaken
- Voor marinades & meer
- Intens pittige smaak
-
Stay Spiced! Salty Bowl Spice, 60 g
- Geselecteerde zaden
- Heerlijke geroosterde aroma's
- Met frisse fruitige citrusmaak
-
Stay Spiced! Barbecuezout - Sterke Zoutvlokken, 90 g
- Natuurlijk steenzout
- Aromatische pure kruiden
- Met vlees en groenten
-
Ankerkraut The Impulsive One, 170 g
- Ideaal voor gegrilde gerechten
- Spannende smaken
- Zonder smaakversterkers