Sumak
Rhus coriaria
Gebruik:
De vruchten worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Sumak heeft een licht zuur, verfrissend aroma en smaakt licht harsachtig. In de keuken van het Verre Oosten is sumak een veelgebruikte specerij. Het kruidt kebab, gegrild vlees, gevogelte en vis.
Herkomst:
Sumak komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, waar de sumakstruik vandaag de dag nog steeds in het wild groeit. Het is vooral wijdverspreid in Iran en Libanon, Turkije en Syrië.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Sumak:
-
-
Mulino Sobrino Biologisch Kamutmeel, 1 kg
- Oude graanbloem
- Nootachtige smaak
-
Stay Spiced! Umami kruidenbereiding, 70 g
- Zonder glutamaat en smaakversterkers
- Veelzijdig
- Ideaal voor de creatieve keuken
-
STAUD‘S Rum Pot Vruchtenspread - Limited Edition, 250 g
- Een traditionele fruitmix
- Met regionaal fruit
-
Arche Naturküche Biologische Ume Su, 145 ml
- Kan worden gebruikt als azijn
- Fijn zuur & fruitig
- Voor saladedressings, groenteschotels & meer
-
Merak Zuurkoolbladeren, 1.450 g
- Gepekeld in azijn en zout
- 100% natuurlijke ingrediënten
- Veelzijdig in gebruik
-
Rapunzel Biologische Heldenkaffee Sumatra, Hele Boon, 250 g
- Aroma's van chocolade en walnoot
- Harmonieus met levendige zuurgraad
- 100% Arabica van Sumatra
-
Stay Spiced! Salty Bowl Spice, 60 g
- Geselecteerde zaden
- Heerlijke geroosterde aroma's
- Met frisse fruitige citrusmaak
-
Stay Spiced! Ananas Curry, 70 g
- Delicaat fruitig
- Perfect bij wit vlees
- Ideaal voor marinades en sauzen