Rozemarijn
Rosmarinus officinalis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Rozemarijn is niet meer weg te denken uit de mediterrane keuken. Rozemarijn wordt vaak gebruikt om hartige gerechten zoals lamsvlees, wild, varkensvlees en gevogelte op smaak te brengen. Maar het past ook goed bij aardappelgerechten, tomaten, aubergines en courgettes.
Herkomst:
Rozemarijn komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, waar het nog steeds in grote mate in het wild groeit. De grootste groeigebieden zijn Spanje, Frankrijk en de VS, maar de aromatische specerij kan ook heel goed in onze eigen tuinen worden gekweekt.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Rozemarijn:
-
Sonnentor Biologische Rozemarijn, gesneden, 25 g
- Mediterrane lekkernij
- Sterke aromatische geur
- Frisse en kruidige smaak
-
Alnatura Biologisch Babyhapje Appel-Abrikoos, 125 g
- Vanaf de vijfde maand
- Fijn gepureerd en licht fruitig
- Zonder gluten en toegevoegde suikers
-
-
Sonnentor Sonnentor Radijs Kiemspruiten, 120 g
- Scherpe smaak
- Rijk aan calcium, ijzer en zink
- Kiemtijd: 5-8 dagen
-
TEEKANNE Fix Munt, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (45 g)
- Intens aroma
- Stimulerend en verfrissend
- Met fijne Mitcham-munt
-
TEEKANNE Biologische Harmonie met Honingstruik, Munt en Calendula, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (40 g)
- Met stevia
- Zoete smaak
- Zacht verwerkt
-
TEEKANNE South African Rooibos Vanilla Specialty Thee RFA, 35 (35 g)
- Cafeïne vrij
- Zoet aroma
- Met vanille-extract
-
TEEKANNE Biologische Harmonie met Citroenmelisse, Rooibos en Honingstruik, 18 theezakjes (36 g)
- Met stevia bladeren
- Bevat zoethout
- Aangenaam zoete smaak
-
TEEKANNE Biologische "Harmonie Anis", Venkel en Kamille, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (40 g)
- Met rooiboos, anijs & munt
- Heerlijk geurig
- Aangenaam mild en fris