Rozemarijn
Rosmarinus officinalis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Rozemarijn is niet meer weg te denken uit de mediterrane keuken. Rozemarijn wordt vaak gebruikt om hartige gerechten zoals lamsvlees, wild, varkensvlees en gevogelte op smaak te brengen. Maar het past ook goed bij aardappelgerechten, tomaten, aubergines en courgettes.
Herkomst:
Rozemarijn komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, waar het nog steeds in grote mate in het wild groeit. De grootste groeigebieden zijn Spanje, Frankrijk en de VS, maar de aromatische specerij kan ook heel goed in onze eigen tuinen worden gekweekt.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Rozemarijn:
-
Darbo Natuurlijke Rozen-Abrikozenjam Extra, 450 g
- 50% fruitgehalte
- Aromatische zeldzaamheid
- Populaire soort
-
Rapunzel Biologische Artisjokharten in Kwarten Gepekeld, 200 g
- Zongerijpt
- Mild en smaakvol
- Gepekeld in water, azijn & zout
-
Rapunzel bioSnacky Broccoli Kiemen, 30 g
- Licht kruidig
- Kan op verschillende manieren worden gebruikt
- Uit gecontroleerde biologische teelt
-
-
Belberry Citroenen in pekel, 625 g
- Marokkaanse specialiteit
- Verfijnd met rozemarijn
- Veelzijdig in gebruik
-
-
Darbo Naturrein Rozen-Abrikozenconfituur, 450 g
- 50 % fruitgehalte
- Zorgvuldig ingekookt
- Fijn gezeefd
-
TEEKANNE South African Rooibos Vanilla Specialty Thee RFA, 35 (35 g)
- Cafeïne vrij
- Zoet aroma
- Met vanille-extract
-
Rapunzel Biologische Dolmas Wijnbladeren met Rijst, 280 g
- Knapperig & verfrissend
- Gepekeld in olijfolie
- Uit Turkije