Piment
Pimenta dioica
Gebruik:
De zaden van de pimentboom worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Pimentzaden zijn ideaal voor het kruiden van stevige gerechten, zoals rundvlees en wild of koolgerechten.
Herkomst:
De pimentboom komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en wordt vandaag de dag nog steeds gekweekt in West-Indië, maar vooral in Jamaica.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Piment:
-
-
-
KOTÁNYI Hele Piment, 18 g
- Pittige geur
- Sterke smaak
- Perfect voor marinades, wild en inmaken van groenten
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Piment, 25 g
- Milde scherpte
- Past goed bij soepen, sauzen & nog veel meer
-
Cosmoveda Bio Hele Piment, 23 g
- Milde scherpte
- Past goed bij soepen, sauzen & nog veel meer
- Goed te combineren met andere kruiden
-
Stay Spiced! Sugar & Spice - Oriental, 110 g
- Zoet, kruidig, fruitig
- Met kardemom en kaneel
- Voor desserts, koffie en thee
-
Stay Spiced! Arabische koffiekruiden, 70 g
- Met bourbon vanille
- Perfect voor zoetigheden en desserts
- Lekker bij wild, eend, gans en lam
-
-
SoSo Factory Fleur de Sel "Aphrodite", 100 g
- Met extravagante kruiden
- Afkomstig uit Spanje
- Voor vlees- en visgerechten