Piment
Pimenta dioica
Gebruik:
De zaden van de pimentboom worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Pimentzaden zijn ideaal voor het kruiden van stevige gerechten, zoals rundvlees en wild of koolgerechten.
Herkomst:
De pimentboom komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en wordt vandaag de dag nog steeds gekweekt in West-Indië, maar vooral in Jamaica.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Piment:
-
KOTÁNYI Hele Piment, 18 g
- Pittige geur
- Sterke smaak
- Perfect voor marinades, wild en inmaken van groenten
-
Cosmoveda Bio Hele Piment, 70 g
- Milde scherpte
- Past goed bij soepen, sauzen & nog veel meer
- Goed te combineren met andere kruiden
-
KOTÁNYI Kruidenmix voor Ingemaakte Groenten, 43 g
- Voor heerlijke bijgerechten
- Met geselecteerde kruiden
- Voor bloemkool, komkommer en pompoen
-
Ehrenwort Biologische Gin Botanische Set, 72 g
- Met 5 hoogwaardige biologische kruiden
- Voor liefhebbers van gin-tonic die graag experimenteren
- Cadeautip
-
KOTÁNYI Gehakt Kruidenmix, 27 g
- Perfect voor voor lasagne, ovenschotel en bolognese sauzen
- Met geselecteerde kruiden
- Een perfecte basis
-
Wiberg Safari - Geïnspireerd door Afrika, 105 g
- Kruidenzout
- Intense kruidenkracht
- Met kardemom en paradijskorrels
-
Classic Ayurveda Biologische Rijst Mix, 50 g
- Rijst snel & gemakkelijk
- Voor het verfijnen van rijst
- Samengesteld door Udo Schneider