Piment
Pimenta dioica
Gebruik:
De zaden van de pimentboom worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Pimentzaden zijn ideaal voor het kruiden van stevige gerechten, zoals rundvlees en wild of koolgerechten.
Herkomst:
De pimentboom komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en wordt vandaag de dag nog steeds gekweekt in West-Indië, maar vooral in Jamaica.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Piment:
-
-
-
KOTÁNYI Hele Piment, 18 g
- Pittige geur
- Sterke smaak
- Perfect voor marinades, wild en inmaken van groenten
-
Cosmoveda Bio Hele Piment, 70 g
- Milde scherpte
- Past goed bij soepen, sauzen & nog veel meer
- Goed te combineren met andere kruiden
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Piment, 80 g
- Milde scherpte
- Past goed bij soepen, sauzen & nog veel meer
-
Stay Spiced! Roland Trettl - Mediterraan - SHE - EDITION, 60 g
- Voor veel gerechten
- Pittig gekruid
- Harmonieus aroma
-
Pfefferdieb Steak Pepper - Premium Grillkruiden, Droge Marinade, BBQ Rub, 250 g
- Ideaal voor steaks & koteletten
- Met koriander, chili, piment en nog veel meer
- Zonder smaakversterkers
-
Pfefferdieb Biologische Baskische Peper - Origineel uit Espelette "Gorria", 50 g
- Heerlijk voor vlees, groenten & sauzen
- Hartig & met fruitige zoetheid
- Verfijnde smaak
-
Pfefferdieb Biologische Piment – Hele Bessen, 100 g
- Zachte kruidigheid
- Warme en zoetige noten
- Complex smaakenspectrum