Laurier
Laurus nobilis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Laurierbladeren passen goed bij alle gerechten die zuur zijn: Zuurkool, rode bieten, augurken en haringen. Maar ze passen ook goed bij stevige gerechten zoals wild, aardappelgerechten, goulash en ragouts. Ze zijn bijzonder veelzijdig in de mediterrane keuken.
Herkomst:
Oorspronkelijk komt de laurierboom uit Klein-Azië (Cyprus, Turkije). Tegenwoordig is hij verspreid over het hele Middellandse Zeegebied, van Spanje tot Turkije en Marokko.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Laurier:
-
KOTÁNYI Kruidenmix voor Ingemaakte Groenten, 43 g
- Voor heerlijke bijgerechten
- Met geselecteerde kruiden
- Voor bloemkool, komkommer en pompoen
-
Sonnentor Biologische Laurierblaadjes, 10 g
- Zoete balsamic smaak
- Pittige en scherpe noot
- Bladeren kunnen lang gekookt worden
-
KOTÁNYI Laurierbladeren, 50 g
- Perfect voor soepen
- Veelzijdig
- Zeer aromatisch
-
ITALIANAVERA AMATRICIANA Sugo met Spek, 250 g
- Aromatische tomatensaus
- Met kruidig spek
- Verfijnd met chili & laurier
-
Herbaria Biologische Kruidenmix - Tutto Mio!, Molen, 40 g
- Voor marineren en in te leggen
- Met citroen, rozemarijn en laurier
-
Cosmoveda Bio Hele Laurierblaadjes, 20 g
- Intens aroma
- Uitstekend bij hartige gerechten
- Ook voor het inleggen van komkommers
-
Stay Spiced! Barbecuezout - Sterke Zoutvlokken, 90 g
- Natuurlijk steenzout
- Aromatische pure kruiden
- Met vlees en groenten