Karwij
Carum carvi
Gebruik:
Het zaad wordt gedroogd, heel en gemalen gebruikt. Karwij harmonieert niet goed met andere specerijen, daarom wordt het beter gebruikt als een "eenzame specerij". Het is gewoon onmisbaar in koolgerechten zoals savooi- en witte koolgerechten en in zuurkool. Het past ook goed bij stevige gerechten zoals gans en varkensvlees, lamsvlees en gebakken aardappelen. Brood en ontbijtkoek worden ook vaak op smaak gebracht met karwij
Herkomst:
Karwij groeit in het wild in Europa, Noord-Afrika, het Oosten en India en is een van de oudste Europese specerijen. Vandaag wordt het vooral geteeld in Polen, Hongarije en Nederland
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Karwij:
-
Arche Naturküche Biologische Kimchi, 270 g
- Voor soepen, wraps & bowls
- Koreaanse groentespecialiteit
- Pittig-pikant-zure smaak
-
-
Wiberg Curry Maharani, Fruitig - Geïnspireerd door India, 65 g
- Milde mix
- Exotische smaken
- Veelzijdig te gebruiken
-
KOTÁNYI Gedroogde Kervel, 6 g
- Smaakt heerlijk in sauzen, soepen en salades
- Licht zoete smaak
- Voorzichtig gedroogd
-
Arche Naturküche Gemberrasp
- Gemaakt van porselein
- Vaatwasmachinebestendig
- Ook voor sap persen
-
Birkmann Rijsmandje - Langwerpig, 28 cm
- Gemaakt van natuurlijk riet
- Geeft het brood een gegroefde structuur
- Ideaal om het deeg te laten rijzen
-
Bavicchi Biologische Kiemgroente "Harde Tarwe", 80 g
- Mild zoete smaak
- Op twee manieren te gebruiken
- Voor het verkrijgen van tarwegrassap
-
KOTÁNYI Hele Kardemom, 33 g
- Praktisch, hersluitbaar glas
- Voegt een vleugje Oriënt toe
-
Herbaria Biologische Kardemom - Heel, 20 g
- Uit Sri Lanka
- Met de hand geoogst
- Gecontroleerde biologische teelt