Jeneverbes
Juniperus communis
Gebruik:
De bessen worden vers, gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Jeneverbes is een klassieke specerij voor veel wildgerechten, zoals wild zwijn en wild. Het is ook onmisbaar bij zuurkool, lam, rundvlees en varkensvlees. Jeneverhout, takken en bessen zijn ook populair om te roken, omdat jeneverbesrook als reinigend en ontsmettend wordt beschouwd.
Herkomst:
Veel jeneverbessoorten zijn wijdverspreid op het noordelijk halfrond, voornamelijk in Europa en Azië. De meeste jeneverbessen komen uit het Middellandse Zeegebied, want hoe meer zon ze krijgen, hoe aromatischer ze zijn.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Jeneverbes:
-
Zotter Schokoladen Gin en Citroen, 70 g
- Gevuld met gin ganache en citroencrème
- Fijne jeneverbes en sinaasappeltonen
-
Stay Spiced! Gin Tonic, 100 g
- Volledig veganistisch
- Met sinaasappelschil & jeneverbes
- Voor ongewone barbecuespecialiteiten
-
Ankerkraut Elbe Wild Vlees Kruidenmix, 265 g
- Met rozemarijn, oregano en jeneverbes
- Ideaal voor herfstmaaltijden
- Licht zoete smaak
-
Fentimans Pink Grapefruit Tonic Water, 200 ml
- Gemaakt met robijnrode grapefruit
- Delicate smaak
- Geen kunstmatige smaken
-
Sonnentor Biologische Tschin Tschin Siroop, 500 ml
- Met jeneverbes en appel
- Zonder alcohol en toegevoegd zout
- Mengverhouding 1:12
-
Sonnentor Biologische Roze Peper, 20 g
- Zoete smaak
- Milde peperige nasmaak
- Doet denken aan jeneverbessen
-
Sonnentor Biologische Basispoeder - Bitter, 60 g
- "Heidelberg poeder"
- Met een lichte mentholnoot
- Bittere nasmaak
-
Ankerkraut Roze Peper, 45 g
- Vruchten van de Peruaanse peperboom
- Aromatisch
- Zachte en vurige accenten
-
Cosmoveda Bio Hele Jeneverbessen, 60 g
- Licht harsachtige noot
- Veelzijdig
- Uit eigen fair trade projecten