Jeneverbes
Juniperus communis
Gebruik:
De bessen worden vers, gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Jeneverbes is een klassieke specerij voor veel wildgerechten, zoals wild zwijn en wild. Het is ook onmisbaar bij zuurkool, lam, rundvlees en varkensvlees. Jeneverhout, takken en bessen zijn ook populair om te roken, omdat jeneverbesrook als reinigend en ontsmettend wordt beschouwd.
Herkomst:
Veel jeneverbessoorten zijn wijdverspreid op het noordelijk halfrond, voornamelijk in Europa en Azië. De meeste jeneverbessen komen uit het Middellandse Zeegebied, want hoe meer zon ze krijgen, hoe aromatischer ze zijn.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Jeneverbes:
-
Obsthof Retter Gember Elixir Bio, 190 ml
- Niet alcoholisch
- Liefdevol handgemaakt
- 100% geconcentreerd
-
Brezzo Tomini Kaas met Jeneverbes in Olie, 280 g
- Zachte kaas met jeneverbes
- Mild & aromatisch
- Rauw, gegrild & gebakken
-
Il Borgo del Balsamico Aceto Balsamico di Modena IGP, Gerijpt, 250 ml
- Jeneverbes, mout en houtaroma
- 4 jaar gerijpt in houten vaten
- Intense smaak
-
Stay Spiced! Gin Tonic, 100 g
- Volledig veganistisch
- Met sinaasappelschil & jeneverbes
- Voor ongewone barbecuespecialiteiten
-
Wiberg Hele Jeneverbessen, 400 g
- Licht bitter & harsachtige smaak
- Aromatisch-kruidige noot
- Ideaal bij wildgerechten
-
Herbaria Biologische Vastenthee, 75 g
- Kruidig-fruitig
- Ook geschikt voor tussendoor
- Met groene haver en berkenblad
-
Sonnentor Biologische Tschin Tschin Siroop, 500 ml
- Met jeneverbes en appel
- Zonder alcohol en toegevoegd zout
- Mengverhouding 1:12
-
Regional Co. Roze Peper, 32 g
- Bes van de Schinusboom
- Milde fruitige smaak
- Ideaal voor vis en gevogelte
-