Cayennepeper
Capsicum frutescens
Gebruik:
De vrucht wordt gebruikt met zaden, gedroogd en gemalen. Cayennepeper is een belangrijk ingrediënt in de Creoolse en Zuid-Amerikaanse keuken en wordt ook traditioneel gebruikt door Indiërs en Aziaten voor sommige gerechten. Cayennepeper brengt visgerechten, zeevruchten, stoofschotels en soepen op smaak.
Herkomst:
Cayennepeper komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika. Tegenwoordig komt de Cayennepeper voor in alle tropische gebieden van de wereld.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Cayennepeper:
-
-
Ankerkraut Cayennepeper, gemalen, 65 g
- Zeer hete paprikasoort
- 100% gemalen cayennepepers
- Veelzijdig in gebruik
-
KOTÁNYI SPICE UP MY POTATO Westernstyle, 80 g
- Hartige, pittige smaak
- Met fijne paprika en cayennepeper
- Lekker bij huisgemaakte friet
-
KOTÁNYI Chili Con Carne Kruidenmix, 25 g
- Voor rundvlees en varkensvlees
- Fruitige kruidigheid
- Smaakvol
-
Ankerkraut BBQ Rub "Texas Chicken", Strooier, 230 g
- Pikant
- Ideaal voor pluimvee
- Ook geschikt voor groenten
-
KOTÁNYI Spareribs Kruidenmix, 40 g
- Perfect voor barbecue of gebakken spareribs
- Met knoflook en cayennepeper
- Heerlijke smaken
-
Spice for Life Bio African Chicken, 100 g
- Fruitig en pittig
- Exotisch aroma
- Voor marinades en paneren
-
KOTÁNYI Curry Powder, 50 g
- Pikante en pittige smaak
- Voor gevogelte, vlees & rijstgerechten
- Met moeder komijn & cayennepeper
-
KOTÁNYI Quick & Easy Coconut Chicken Curry, 20 g
- Kruidenbereiding voor curry
- Romige aromatische ervaring
- Heeft maar 5 verse ingrediënten nodig