Bonenkruid
Satureja hortensis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Bonenkruid is ideaal voor vette vlees- en visgerechten, stevige soepen, aardappelgerechten, wild- en paddenstoelgerechten. Oorspronkelijk kreeg het zijn naam omdat het heel goed is om bonensalades op smaak te brengen
Herkomst:
Bonenkruid komt oorspronkelijk uit Azië, uit het oostelijke Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig is het grotendeels inheems in Europa, India en zelfs gedeeltelijk in Zuid-Afrika.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Bonenkruid:
-
Sonnentor Biologische Bonenkruid, 20 g
- Intense, kruidige geur
- Licht verfrissende smaak
- Veelzijdig in gebruik
-
-
Sonnentor Gemalen Biologische Fenegriek, 35 g
- Het kerriekruid
- Ideaal voor Indiaas eten
- Onderscheidende bittere noot
-
Alnatura Biologische Zonnebloempitten, 250 g
- Licht nootachtig
- Populair tussendoortje
- Voor bakken en verfijnen
-
Sonnentor Kamille Bio, 50 g
- Hoogste biologische kwaliteit
- Heerlijke bloemige smaak
- Met de hand verpakt
-
Sonnentor Biologische Fenegriek Zaden, 120 g
- Bevat veel ijzer en fosfor
- Heerlijke curry geur
- Ideaal voor pasta- en rijstgerechten
-
Sonnentor Biologische Tuinkers Kiemen, 120 g
- Rijk aan vitamines
- Ideaal als toevoeging aan salade
- Smaakt heerlijk op beboterd brood
-
Sonnentor Sonnentor Radijs Kiemspruiten, 120 g
- Scherpe smaak
- Rijk aan calcium, ijzer en zink
- Kiemtijd: 5-8 dagen
-