Bonenkruid
Satureja hortensis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Bonenkruid is ideaal voor vette vlees- en visgerechten, stevige soepen, aardappelgerechten, wild- en paddenstoelgerechten. Oorspronkelijk kreeg het zijn naam omdat het heel goed is om bonensalades op smaak te brengen
Herkomst:
Bonenkruid komt oorspronkelijk uit Azië, uit het oostelijke Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig is het grotendeels inheems in Europa, India en zelfs gedeeltelijk in Zuid-Afrika.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Bonenkruid:
-
Sonnentor Biologische Bonenkruid, 20 g
- Intense, kruidige geur
- Licht verfrissende smaak
- Veelzijdig in gebruik
-
Cosmoveda Bio Grofgemalen Bonenkruid, 120 g
- Lichte scherpte
- Veelzijdig
- Uit eigen fairtrade projecten
-
-
Spice for Life Biologische Provençaalse Kruiden, 30 g
- Kruidig en pittig
- Klassieke mix
- Voor veel mediterrane gerechten
-
Wiberg Biologisch Oerzout - Geïnspireerd door Groene Kruiden, 100 g
- Kruidenzout
- Intens aromatisch
- Met biologische kruiden
-
Wiberg Biologisch Oerzout Kruidenset, 1 Set (325 g)
- Basis kruidenpakket
- Met geselecteerde kruiden
- Natuurlijke smaak
-
Wiberg Safari - Geïnspireerd door Afrika, 105 g
- Kruidenzout
- Intense kruidenkracht
- Met kardemom en paradijskorrels
-
KOTÁNYI Knoflook Kruidenzout, 50 g
- Aromatische smaken
- Voor groenten, vlees en veel
- Met rozemarijn en bonenkruid