Anis
Pimpinella anisum
Gebruik:
Anijs is een traditionele kerstkruid, maar ook erg populair om mee te bakken. Anijs is echter ook erg populair om toe te voegen aan sterke dranken en likeuren zoals sambuca, raki, ouzo en absint - anijs geeft ze hun zoethoutachtige smaak.
Herkomst:
De specerij gedijt het best in gematigde klimaatzones, daarom is Zuid-Rusland het belangrijkste teeltgebied. Anijs komt oorspronkelijk echter uit Azië en het oostelijke Middellandse Zeegebied..
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Anis:
-
Sonnentor Biologische Anijs, 50 g
- Zoethoutachtige smaak
- Zoet-kruidig aroma
- Zeer veelzijdige specerij
-
KOTÁNYI Hele Anijs, 385 g
- Zoet-pittige, licht fruitige smaak
- Onvergelijkbare smaak
- Zoethoutachtig aroma
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Anijs, 23 g
- In sterke drank, zoetwaren, brood & gebak
- Anijs uit India
-
KOTÁNYI Hele Anijs, 25 g
- Perfect om te bakken
- Heerlijke zoethout-achtige aroma
-
Cosmoveda Bio Hele Anijs, 90 g
- Voor sterke drank & zoetwaren
- Voor brood & gebak
- Anijs uit India
-
Pfefferdieb Biologische Steranijs - Hele Anijscapsules, 50 g
- Vol van smaak
- Ook perfect voor Kerstmis
- Zoete en kruidige smaak
-
Meßmer Venkel-Anijs-Karwij Kruidenthee, 25 theezakjes (50 g)
- Populaire melanche
- Harmonieuze smaak
- Kruidig & zoetig
-
Classic Ayurveda Bio Koriander-Anijs Naan, 240 g
- Perfect voor Indiaas eten
- Verfijnd met geweldige kruiden
- Zonder gist
-
Balis TIKI Ananas Munt Drink, 250 ml
- Glutenvrij
- Dorstlessend
- Natuurlijke fruitzoetstof