Vanille
Vanilla planifolia
Gebruik:
De gedroogde vruchten of zaden worden gebruikt. Iedereen kent en houdt van de smaak van vanille - zoet en toch een beetje kruidig. De geur is gewoon hemels - intens en lichtzoet. In onze streken wordt vanille gebruikt om desserts te verfijnen, om ijs, chocolade, koffie, crèmes, gebak en nog veel meer te maken. In Texas wordt vanille bijvoorbeeld gebruikt om kruidige gerechten zoals schaaldieren en vleesgerechten op smaak te brengen en te verfijnen.
Herkomst:
Vanillebonen komen oorspronkelijk van een klimorchidee die vooral voorkomt in Mexico, Guatemala en andere landen in Zuid-Amerika. De beste in zijn soort is de Bourbon vanille, die wordt gekenmerkt door een zeer hoge kwaliteit. Tegenwoordig wordt vanille vooral geteeld in Madagaskar, maar ook op het eiland Réunion en op de Comoren.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Vanille:
-
Wiberg Gemalen Vanille Mix, 100 g
- Van peulen & zaden
- Gemakkelijk te verwerken
- Voor zoete & hartige gerechten
-
-
Stay Spiced! Sugar & Spice - Bourbon Vanille (2,5% Vanille), 90 g
- Fijn gemalen
- Bijzonder intens aroma
- Ook voor zeevruchten
-
Blue Farm Bio Vanille Oat Base, 300 g
- Gezoet met kokosbloesemsuiker
- Minder suiker
- 100% plantaardig
-
Wiberg Vanille Tahiti, 6 Peulen, 48 g
- Zorgvuldig gekweekt & zorgvuldig uitgekozen
- Maanden van fermentatie
- Uitzonderlijke smaken
-
KOTÁNYI Appel-Vanille Chips, 40 g
- Met natuurlijke vanille
- Voorzichtig aan de lucht gedroogd
- Extra knapperig
-
Dr. Oetker Bourbon Vanillepasta, 50 g
- Gemaakt van fijne bourbon vanille
- Intense smaak
- Gemakkelijk doseren
-
KOTÁNYI Echte Bourbon Vanille, 1 Stuk
- Edel en verleidelijk
- Veelzijdig gebruik
- Zeer aromatische vanillepulp
-
Wiberg Vanillestokjes voor Fijnproevers, 25 g
- Voor zoet & hartige specialiteiten
- Geurige smaken
- Verpakt in glazen buisjes