Mosterd
Sinapis alba
Gebruik:
De vruchten worden vers en gedroogd gebruikt, maar ook gehakt en gemalen. Mosterdzaadjes zijn zeer veelzijdig: ze kruiden vlees, worst, wild en vismarinades, maar ook augurken en haring. Gemalen korrels zijn uitstekend voor hete sauzen en soepen en bij pompoenen.
Herkomst:
De mosterdplant komt oorspronkelijk uit Europa, uit het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig wordt het vooral geteeld in China, Frankrijk, Duitsland en Noord-Amerika
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Mosterd:
-    Zwergenwiese Biologische Rucola en Mosterd Spread, 180 g- Kruidige, pikante smaak
- Met hele mosterdzaadjes
- Kan op verschillende manieren worden gebruikt
 
-    Zwergenwiese Biologische Wiking Mosterd, 160 ml- Geselecteerde mosterdzaden
- Voorzichtige productie zonder hitte
- Uitgebalanceerde kruiden
 
-    Zwergenwiese Biologische Fijne Mosterd, 160 ml- Bijzonder fijne consistentie
- Geen toegevoegde suiker
- Subtiel gearomatiseerd
 
-    Zwergenwiese Biologische Volkoren Mosterd, 160 ml- Heerlijk als mosterdkorst
- Uitgebalanceerd pittig
- Met kurkuma en gember
 
-    Zwergenwiese Biologische Zoete Mosterd, 160 ml- Geselecteerde mosterdzaden
- Uit Duitse teelt
- Subtiel zoet
 
-    Zwergenwiese Biologische Pittige Mosterd, 160 ml- Uitgebalanceerde pittigheid
- Puur & te verfijnen
- Romige textuur
 
-    Zwergenwiese Biologische Medium Pittige Mosterd, 160 ml- Perfect voor sauzen en dipsauzen
- Zonder toegevoegde suiker
- Romige textuur
 
-    
-    Alnatura Biologische Vegan Paté, Mosterd-Rucola, 125 g- Pittig van smaak
- Smeerbare consistentie
- Hersluitbaar blikje