Mosterd
Sinapis alba
Gebruik:
De vruchten worden vers en gedroogd gebruikt, maar ook gehakt en gemalen. Mosterdzaadjes zijn zeer veelzijdig: ze kruiden vlees, worst, wild en vismarinades, maar ook augurken en haring. Gemalen korrels zijn uitstekend voor hete sauzen en soepen en bij pompoenen.
Herkomst:
De mosterdplant komt oorspronkelijk uit Europa, uit het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig wordt het vooral geteeld in China, Frankrijk, Duitsland en Noord-Amerika
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Mosterd:
-
Alnatura Biologische spread met mosterd, 180 g
- Makkelijk smeerbare consistentie
- Kruidige smaak
- Met hele mosterdzaadjes
-
Curtice Brothers Bio Dijon Mosterd, 270 ml
- Milde zuurgraad
- Aangenaam warm
- Van gecontroleerde biologische landbouw
-
-
dazu Biologische Appel-mierikswortel Mosterd, 140 g
- De beste biologische ingrediënten
- Pittig en toch harmonieus
- Past bij verschillende gerechten
-
dazu Biologische Honing-Dille Mosterd, 140 g
- Met biologische honing
- De beste biologische ingrediënten
- Perfect in combinatie met vis
-
Sonnentor Biologische Mosterd Kiemzaadjes, 120 g
- Pittige smaak
- Korte kiemperiode
- Met veel vitamines en ijzer
-
Bavicchi Biologische Kiemgroente "Mosterd", 50 g
- Scherpe smaak
- Verfijnt vele gerechten
- Ideaal voor brood en meer
-
dazu Biologische Pittige Mosterd, 140 g
- Lijkt op Dijon Mosterd
- De beste biologische kwaliteit
- Lekker bij gegrilde vis
-
dazu Biologische Korrelige Honing Mosterd, 140 g
- Delicaat & zoet
- Met hele mosterdzaadjes
- Ook populair bij kinderen