Mosterd
Sinapis alba
Gebruik:
De vruchten worden vers en gedroogd gebruikt, maar ook gehakt en gemalen. Mosterdzaadjes zijn zeer veelzijdig: ze kruiden vlees, worst, wild en vismarinades, maar ook augurken en haring. Gemalen korrels zijn uitstekend voor hete sauzen en soepen en bij pompoenen.
Herkomst:
De mosterdplant komt oorspronkelijk uit Europa, uit het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig wordt het vooral geteeld in China, Frankrijk, Duitsland en Noord-Amerika
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Mosterd:
-
Zwergenwiese Biologische Rucola en Mosterd Spread, 180 g
- Kruidige, pikante smaak
- Met hele mosterdzaadjes
- Kan op verschillende manieren worden gebruikt
-
Zwergenwiese Biologische Medium Pittige Mosterd, 160 ml
- Perfect voor sauzen en dipsauzen
- Zonder toegevoegde suiker
- Romige textuur
-
Alnatura Biologische Vegan Paté, Mosterd-Rucola, 125 g
- Pittig van smaak
- Smeerbare consistentie
- Hersluitbaar blikje
-
-
Zwergenwiese Biologische Fijne Mosterd, 160 ml
- Bijzonder fijne consistentie
- Geen toegevoegde suiker
- Subtiel gearomatiseerd
-
Zwergenwiese Biologische Pittige Mosterd, 160 ml
- Uitgebalanceerde pittigheid
- Puur & te verfijnen
- Romige textuur
-
Zwergenwiese Biologische Kleiner Streich Rucola-Mosterd, 50 g
- Pittige smaak
- Vegan, romige spread
- Zonder gluten en gist
-
dazu Biologische Pittige Mosterd, 140 g
- Lijkt op Dijon Mosterd
- De beste biologische kwaliteit
- Lekker bij gegrilde vis
-
Bavicchi Biologische Kiemgroente "Mosterd", 300 g
- Scherpe smaak
- Verfijnt vele gerechten
- Ideaal voor brood en meer