Kurkuma
Curcuma longa
Gebruik:
De wortel wordt vers en gedroogd gebruikt, in zijn geheel of gemalen. Kurkuma, ook wel gele gember en saffraanwortel genoemd, is een belangrijk ingrediënt in veel curry's. Maar het is ook erg populair als alleenstaande specerij in de Indiase en Oost-Afrikaanse keuken. Kurkuma past goed bij vis en zeevruchten, chutneys, gevogelte en natuurlijk groentecurry's. Het meest kenmerkende voor kurkuma is de gele kleur van alle gerechten.
Herkomst:
Kurkuma komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en wordt tegenwoordig vooral in India verbouwd.
Producten met Kurkuma:
-
Herbaria Biologische Kurkuma - Fijngemalen, 25 g
- Herkomst: Zuid-India
- Licht pikant en een beetje bitter
- Voor rijst en couscous
-
Sonnentor Biologische Kurkuma Vanille Latte, Pak, 60 g
- Met zoete vanille
- Geeloranje poeder
- Makkelijk te bereiden
-
Sonnentor Biologische Gouden Kurkuma Thee, 36 g
- Voor het immuunsysteem
- Met gember en kardemom
- Theezakjes met twee kamers
-
Sonnentor Biologische Gember Kurkuma Thee, Theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (32,40 g)
- Pittige smaak
- Past goed bij exotische gerechten
-
Sonnentor Biologische Milde Kurkuma Thee, 27 g
- Met rooibos en vanille
- Dubbele theezakjes
- Aangenaam voor de maag
-
-
Sapore di Sole Biologische Taralli Kurkuma en Peper , 250 g
- Heerlijke bijpassende witte wijn
- Pittig-delicate smaak
-
Sonnentor Biologische Kurkuma - Gemalen, 40 g
- Karakteristieke gele kleur
- Bloemige en houtachtige geur
-
Sonnentor Biologische Kurkuma Ginger Latte Drink, Pak, 60 g
- Van Ayurvedische leer
- Speciale ingrediënten
- Volle smaak, pittige drank