Kurkuma
Curcuma longa
Gebruik:
De wortel wordt vers en gedroogd gebruikt, in zijn geheel of gemalen. Kurkuma, ook wel gele gember en saffraanwortel genoemd, is een belangrijk ingrediënt in veel curry's. Maar het is ook erg populair als alleenstaande specerij in de Indiase en Oost-Afrikaanse keuken. Kurkuma past goed bij vis en zeevruchten, chutneys, gevogelte en natuurlijk groentecurry's. Het meest kenmerkende voor kurkuma is de gele kleur van alle gerechten.
Herkomst:
Kurkuma komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en wordt tegenwoordig vooral in India verbouwd.
Producten met Kurkuma:
-
Sonnentor Biologische Kurkuma - Gemalen, 40 g
- Karakteristieke gele kleur
- Bloemige en houtachtige geur
-
Govinda Biologisch Kurkuma Sap, 250 ml
- Van verse kurkumawortel
- Verfrissende smaak
- Met ingrediënten uit gecontroleerde biologische teelt
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Kurkuma, 90 g (100 g)
- Het meest gebruikte kruid
- Peperachtig fris kruideningrediënt
-
KOTÁNYI Biologische Gemalen Kurkuma, 100 (100 ml)
- Perfect voor de Indiase en Aziatische keuken
- Noten van gember en sinaasappel
- Harsachtige, kruidige smaak
-
Ehrenwort Biologische Golden Sun Kurkuma Latte, 42 g
- Goudgele kleur
- Pittige smaak
- Met Ceylon kaneel & gemberpoeder
-
Herbaria Biologische Kurkuma - Fijngemalen, 25 g
- Herkomst: Zuid-India
- Licht pikant en een beetje bitter
- Voor rijst en couscous
-
Sonnentor Biologische Milde Kurkuma Thee, 27 g
- Met rooibos en vanille
- Dubbele theezakjes
- Aangenaam voor de maag