Koriander
Coriandrum sativum
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt, de bladeren vers en de wortel (maar alleen in Thailand). Koriander is een zeer veelzijdige specerij. In Duitsland wordt het vooral gebruikt om speculaas op smaak te brengen. In de Thaise, Indiase en Mexicaanse keuken past het bij veel gerechten. Het is ook een heerlijke smaakmaker voor vis, gevogelte en vleesgerechten en een belangrijk ingrediënt in likeuren en vermout. Koriander is ook een belangrijk ingrediënt in de Garam Masala kruidenmix.
Herkomst:
Koriander is al vele jaren inheems in Zuid-Europa en het Nabije Oosten. Tegenwoordig is het inheems in het hele Middellandse Zeegebied, de Balkanlanden, Rusland, India en zelfs Amerika.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Koriander:
-
Sonnentor Biologische Koriander, Heel (35 g)
- Ideaal voor Thaise curry's
- Kruidig, houtachtig aroma
- Zeer veelzijdig
-
Sonnentor Biologische Koriander, 15 g
- Zoet en scherp aroma
- Ideaal voor Thaise curry's en guacomoles
- Intense smaak
-
-
KOTÁNYI Gemalen Koriander, 30 g
- Nootachtige smaak
- Zoete en scherpe smaak
- Voegt een speciaal tintje toe
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Koriander, 10 g
- Ingrediënt in kerriepoeder
- Past in dalgerechten, sauzen, brood & chutneys
- Herkomst: India
-
KOTÁNYI Hele Koriander, 28 g
- Mild pittige smaak
- Voor de Indiase keuken
- De smaak doet denken aan sinaasappels en kaneel
-
KOTÁNYI Biologische Koriander, Heel, 40 g
- Mild kruidige smaak
- Doet denken aan sinaasappels en kaneel
-
KOTÁNYI Koriander Heel, 250 g
- Zoete en kruidige smaak
- Perfect voor brood en gebak
- Kruidig ingrediënt
-
Classic Ayurveda Bio Koriander, 50 g
- Bitter & pittig
- Brengt alle 3 dosha's in evenwicht
- Bevordert Agni