Knoflook
Allium sativum
Gebruik:
Als specerij en medicinale plant: de bol wordt vers gebruikt, in zijn geheel of als pasta, maar ook gedroogd en gemalen. Universele specerij voor pittige gerechten, ook onmisbaar in de mediterrane en Aziatische keuken. Knoflook past goed bij vis en vlees, saladedressings en dipsauzen
Herkomst:
Knoflook zou oorspronkelijk uit West-Azië komen, maar wordt tegenwoordig wereldwijd geteeld. De grootste teeltgebieden zijn China, India, Zuid-Korea, Rusland en de VS. Knoflook groeit het best in een gematigd en subtropisch klimaat.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Knoflook:
-
Sonnentor Biologische Knoflook - Korrels, 40 g
- Geeft een extra kick aan veel gerechten
- Intense smaak
- Veelzijdig in gebruik
-
STAUD‘S Zoetzure Knoflook, 228 ml
- Aangenaam mild
- Perfect voor koude schotels
- Gemaakt met de beste ingrediënten
-
KOTÁNYI Pittige Knoflook, 48 g
- Sterke, licht zoete smaak
- Lekker bij Aziatische gerechten
- Heerlijk bij mosselen of ratatouille
-
-
-
Peperita Biologische Olijfolie met Knoflook en Chili, 250 ml
- Scherptegraad: 5/10
- Ideaal voor pastagerechten
- Handgemaakt
-
Ankerkraut Gember-Knoflook Zout, 160 g
- Frisse scherpte
- Veelzijdig in gebruik
- Ideaal voor de Aziatische keuken
-
KOTÁNYI Gegranuleerde Knoflook, 70 g
- Scherpe smaak
- Licht zoete tonen
- Ongelooflijk veelzijdig te gebruiken
-
Stay Spiced! Knoflook Boter Kruiden, 100 g
- Veelzijdig
- Intens & aromatisch
- Met Californische knoflook