Knoflook
Allium sativum
Gebruik:
Als specerij en medicinale plant: de bol wordt vers gebruikt, in zijn geheel of als pasta, maar ook gedroogd en gemalen. Universele specerij voor pittige gerechten, ook onmisbaar in de mediterrane en Aziatische keuken. Knoflook past goed bij vis en vlees, saladedressings en dipsauzen
Herkomst:
Knoflook zou oorspronkelijk uit West-Azië komen, maar wordt tegenwoordig wereldwijd geteeld. De grootste teeltgebieden zijn China, India, Zuid-Korea, Rusland en de VS. Knoflook groeit het best in een gematigd en subtropisch klimaat.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Knoflook:
-
Frunix KNOFIX Knoflookolie, 100 ml
- Olijfolie met knoflookextract
- Zonder fructose & laag in histamine
- Gemakkelijk te doseren
-
Sonnentor Gemalen Biologische Fenegriek, 35 g
- Het kerriekruid
- Ideaal voor Indiaas eten
- Onderscheidende bittere noot
-
Holle Biologische Linzengroenten met Kalfsvlees, 220 g
- Vanaf de 10e maand
- Met stukjes wortel & aardappel
- Zonder gluten & toegevoegd zout
-
Alnatura Biologische Hokkaido Pompoen Spread, 125 g
- Veganistisch
- Aromatisch en kruidig
- Met wortelen en cashewnoten
-
Alnatura Biologische Linzenflips Zeezout en Peper, 75 g
- Zonder gistextract
- Zonder smaakstoffen
- Glutenvrij & vegan
-
Alnatura Biologische Geroosterde Kokoschips, 100 g
- Kokos-fruitig met geroosterde aroma's
- Om te snacken en te verfijnen
- Ongezwaveld en veganistisch
-
Sonnentor Biologische Tuinkers Kiemen, 120 g
- Rijk aan vitamines
- Ideaal als toevoeging aan salade
- Smaakt heerlijk op beboterd brood
-
Sonnentor Biologische Blauwe Fenegriek, gemalen, 40 g
- Uitzonderlijke kleur
- Kruidig aroma
- Veelzijdig in gebruik
-
Sonnentor Biologische Knoflook - Korrels, 40 g
- Geeft een extra kick aan veel gerechten
- Intense smaak
- Veelzijdig in gebruik