Kerrieblad
Murraya koenigii
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd, in hun geheel en geplet gebruikt. Vooral in de Zuid-Indiase keuken wordt het curryblad veel gebruikt.
Herkomst:
De kleine kerrieboom groeit meestal in het wild op 1500 meter boven zeeniveau. Murraya koenigii of ook Bergera koenigii komt oorspronkelijk uit de tropische en subtropische delen van Azië. Tegenwoordig is hij wijdverspreid van Sri Lanka tot Nepal, Myanmar, Thailand en China.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kerrieblad:
-
-
KELOmat Passeerapparaat met 3 Schijven
- Fijn / medium / grof instelbaar
- Vaatwasserbestendig
- Gemaakt van roestvrij staal
-
-
KELOmat Eierklopper ROOD in roestvrij staal
- Materiaal: roestvrij staal / kunststof
- Bakaccessoire
- Kan zonder elektriciteit worden bediend
-
-
Berard Everyday - Kooklepel 30 cm
- Olijfhout uit het Middellandse Zeegebied
- Echt vakmanschap voor elke dag
- Alternatief voor plastic kooklepels
-
-
Rapunzel bioSnacky Kiempotje met Zeef
- Voor snelle kiemteelt
- Ideaal voor de vensterbank
- Gemakkelijk te gebruiken
-
Berghofer Farmery Pompoen Knabbels Zout Karamel, 100 g
- Geroosterde pompoenpitten
- Uit Stiermarken
- Delicate zoetheid met een zout accent