Kerrieblad
Murraya koenigii
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd, in hun geheel en geplet gebruikt. Vooral in de Zuid-Indiase keuken wordt het curryblad veel gebruikt.
Herkomst:
De kleine kerrieboom groeit meestal in het wild op 1500 meter boven zeeniveau. Murraya koenigii of ook Bergera koenigii komt oorspronkelijk uit de tropische en subtropische delen van Azië. Tegenwoordig is hij wijdverspreid van Sri Lanka tot Nepal, Myanmar, Thailand en China.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kerrieblad:
-
-
Herbaria Biologische Thee "Im Wandel", 24 g
- Voor de menopauze
- Met gefermenteerde bramenbladeren
- Kruidenthee met een moutig aroma
-
-
Berard Everyday - Kooklepel 30 cm
- Olijfhout uit het Middellandse Zeegebied
- Echt vakmanschap voor elke dag
- Alternatief voor plastic kooklepels
-
folkroll Koekjesstempel Hobbelpaard, 55 x 55 mm
- Schattig ontwerp
- Ook voor zoutdeeg en klei
- Makkelijk te gebruiken
-
KELOmat Passeerapparaat met 3 Schijven
- Fijn / medium / grof instelbaar
- Vaatwasserbestendig
- Gemaakt van roestvrij staal