Kardemom
Elettaria cardamomum
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Kardemom mag niet ontbreken in glühwein en peperkoek. In de oosterse traditie wordt kardemom vooral gebruikt om thee en koffie op smaak te brengen. Het is ook een ingrediënt in veel currymixen, maar past ook goed bij worst, haringen, patés, likeuren en whisky.
Herkomst:
Oorspronkelijk komt kardemom uit Zuid-India en Maleisië, maar tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Guatemala en India
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kardemom:
-
Sonnentor Biologische Kardemom, 40 g, heel
- Derde duurste specerij ter wereld
- Bloemig-zoete smaak
- Fijne peperige scherpte
-
-
-
Darbo Zwarte Vlierbessensiroop, 0,50 L
- Met verse vlierbessen
- Lekker met vanille-ijs
- Intens fruitige smaak
-
Darbo Naturrein Wilde Bessenconfituur Extra, 450 g
- 50 % fruitgehalte
- Verscheidenheid aan bessen
- Ideaal voor ontbijt
-
Darbo Naturrein Rozen-Abrikozenconfituur, 450 g
- 50 % fruitgehalte
- Zorgvuldig ingekookt
- Fijn gezeefd
-
Darbo Natuurlijke Rozen-Abrikozenjam Extra, 450 g
- 50% fruitgehalte
- Aromatische zeldzaamheid
- Populaire soort
-
Darbo Aardbeien Limoen Siroop, 0,50 L
- Met aardbeien & limoenen
- Verfijnd met citroenmelisse
- Hoog fruitgehalte
-
Darbo Naturrein Jam - Driedubbele Verpakking, 120 g
- 1 x abrikozenjam extra (40 g)
- 1 x aardbeienjam extra (40 g
- 1 x frambozenconfiture extra (40 g)