Kaneel
Cinnamomum verum
Gebruik:
De gedroogde binnenbast wordt gebruikt, in stukken gesneden of gemalen. Kaneel is zeer veelzijdig. In onze streken wordt het eerder gebruikt voor desserts, kerstgerechten en warme dranken, maar in de oosterse keuken kruidt het vlees- en visgerechten en curry's. Kaneelolie wordt ook toegevoegd aan cola-achtige dranken en limonades.
Herkomst:
Kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka. Het komt nu ook voor in zuidwest India, de Seychellen en Madagaskar.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kaneel:
-
Ölmühle Solling Biologische Ceylon-kaneel, 180 g
- Lekker in rijstpudding, desserts of ontbijtgranen
- Van gecontroleerde biologische landbouw
- Fijn gemalen
-
Ankerkraut Gemalen kKaneel, 75 g
- Zeer veelzijdige specerij
- Doet denken aan Kerstmis
- Ideaal voor recepten uit het Verre Oosten
-
Sonnentor Magische Kaneel Fruitthee, 32,40 g
- Ideaal voor liefhebbers van kaneel
- 100% biologisch en vegan
- 18 theezakjes met dubbele kamers
-
KoRo Amandelpasta Kaneel-Vanille, 500 g
- Romige pasta gemaakt van amandelen
- Met vanille extract & een snufje kaneel
- Ideaal voor zoete gebakjes & voor het ontbijt
-
-
-
KoRo Bio Energy Ball Cashew-Kaneel, 30 g
- Lekker & gezond
- Met cashewpasta & kaneel
- Vrij van geraffineerde suiker
-
Sapore di Sole Biologische Bloedsinaasappel en Kaneel Marmelade, 360 g
- Gemaakt van hele biologische sinaasappels
- Heerlijk fruitig
- Delicaat gekruid
-
Zotter Schokoladen Biologische Drinkchocolade Kaneel & Banaan, 110 g
- Fris en fruitig
- Met een vleugje kaneel
- Bevat 5 repen