Kaneel
Cinnamomum verum
Gebruik:
De gedroogde binnenbast wordt gebruikt, in stukken gesneden of gemalen. Kaneel is zeer veelzijdig. In onze streken wordt het eerder gebruikt voor desserts, kerstgerechten en warme dranken, maar in de oosterse keuken kruidt het vlees- en visgerechten en curry's. Kaneelolie wordt ook toegevoegd aan cola-achtige dranken en limonades.
Herkomst:
Kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka. Het komt nu ook voor in zuidwest India, de Seychellen en Madagaskar.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kaneel:
-
KOTÁNYI Appel-Kaneel Chips, 40 g
- Gemaakt van 100% Oostenrijkse appels
- Natuurlijk zoet met een kaneelaroma
- Vrij van kunstmatige toevoegingen
-
Mogli Biologische Appel Kaneel Fruit Knijpzakje, 120 g
- Vanaf 1 jaar en ouder
- Appel, banaan en kaneel
- Zonder toegevoegde suikers
-
KOTÁNYI Kaneel Suiker, 1 (24 g)
- Heerlijk kaneelaroma
- Ideaal voor het verfijnen van desserts
- Simpel en lekker
-
KOTÁNYI Gemalen Kaneel, 100 g
- Verfijnt zoete en hartige gerechten
- Warme en kruidige smaak
- Symbool voor rijkdom
-
KOTÁNYI Gemalen Kaneel, 45 g
- Praktisch, hersluitbaar glas
- Voor gebak, ontbijtgranen en rijstpudding
-
KOTÁNYI Gemalen kaneel, 312 g
- Perfect voor het koude seizoen
- Zoet-kruidig
-
KOTÁNYI Biologische Gemalen Kaneel, 52 g
- Zorgvuldig geoogst en verwerkt
- Geselecteerde grondstoffen
-
Sonnentor Biologische Ceylon Kaneel, gemalen, 40 g
- Zoete en milde smaak
- Verse kruiden
- Veelzijdig in gebruik