Kaneel
Cinnamomum verum
Gebruik:
De gedroogde binnenbast wordt gebruikt, in stukken gesneden of gemalen. Kaneel is zeer veelzijdig. In onze streken wordt het eerder gebruikt voor desserts, kerstgerechten en warme dranken, maar in de oosterse keuken kruidt het vlees- en visgerechten en curry's. Kaneelolie wordt ook toegevoegd aan cola-achtige dranken en limonades.
Herkomst:
Kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka. Het komt nu ook voor in zuidwest India, de Seychellen en Madagaskar.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kaneel:
-
Sonnentor Biologische Ceylon Kaneel, gemalen, 40 g
- Zoete en milde smaak
- Verse kruiden
- Veelzijdig in gebruik
-
KOTÁNYI Appel-Kaneel Chips, 40 g
- Gemaakt van 100% Oostenrijkse appels
- Natuurlijk zoet met een kaneelaroma
- Vrij van kunstmatige toevoegingen
-
Mogli Biologische Appel Kaneel Fruit Knijpzakje, 120 g
- Vanaf 1 jaar en ouder
- Appel, banaan en kaneel
- Zonder toegevoegde suikers
-
Ölmühle Solling Biologische Ceylon-kaneel, 180 g
- Lekker in rijstpudding, desserts of ontbijtgranen
- Van gecontroleerde biologische landbouw
- Fijn gemalen
-
-
Sonnentor Magische Kaneel Fruitthee, 32,40 g
- Ideaal voor liefhebbers van kaneel
- 100% biologisch en vegan
- 18 theezakjes met dubbele kamers
-
Ankerkraut Gemalen kKaneel, 75 g
- Zeer veelzijdige specerij
- Doet denken aan Kerstmis
- Ideaal voor recepten uit het Verre Oosten
-
-
Alnatura Biologische Ceylon Kaneel, 50 g
- Voor nagerechten
- Fijn gemalen
- 100 % biologisch