Tartuflanghe Ansjovisfilets in Olijfolie & Truffel

Voor fijnproevers van de Italiaanse keuken

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Beschrijving

Piëmont mag dan aan de voet van de Alpen liggen en niet aan zee, maar ansjovis is niettemin een belangrijk ingrediënt in veel recepten die typisch zijn voor de regio. De zoute filets worden gemarineerd in olijfolie samen met zomertruffels uit Piemonte. Ze zijn uitstekend geschikt voor het bereiden van bijvoorbeeld een "bagna cauda" (warme dipsaus voor groenten) of "acciughe al verde" (ansjovis in kruidensaus).

Maar ze zijn ook heerlijk op zichzelf, bijvoorbeeld op croutons of crostini met boter, of als verfijning voor sauzen.

Recepttip "Acciughe al verde":

  • ca. 16 ansjovisfilets
  • 2 handen peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 hardgekookte eierdooiers
  • 1 kopje olijfolie (extra vierge)
  • 2 eetlepels azijn (bij voorkeur wijnazijn)
  • Zout
  • naar smaak: snufje Spaanse peper
  1. Hak de peterselie, knoflook en eidooiers fijn en meng in een kom met de azijn en olie.
  2. Breng op smaak met zout en eventueel chilipeper.
  3. Giet de ansjovisfilets erover zodat ze volledig bedekt zijn door de saus
  4. Laat enkele uren staan alvorens te genieten. Serveer met vers wit brood.
Merken: Tartuflanghe
Oorsprong: Italië
Herkomst van de grondstof: Italië

recensies in Nederlands voor Tartuflanghe Ansjovisfilets in Olijfolie & Truffel

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder