Tahini
Tahini, of tahina, is een pasta gemaakt van gemalen sesamzaad dat wordt gebruikt als basisingrediënt voor hummus, vooral in de Arabische keuken. Tahini wordt gemaakt van gepelde en ongepelde sesamzaadjes. Tahini van ongepelde sesam is donkerder en smaakt veel bitterder, maar bevat meer vitaminen. Tahini gemaakt van gepelde sesam wordt "witte tahini" genoemd. Tahini wordt vaak van beide sesamzaden gemaakt. De pasta wordt gebruikt om vlees- en groentegerechten in de oosterse keuken op smaak te brengen en is een gezond alternatief voor vleeswaren, broodbeleg en jam. Daarom is het erg populair bij vegetariërs en veganisten.
Producten met Tahini:
-
Sapore di Sole Biologische 100% Sesam Crème - Lichte Tahini, 180 g
- Intense smaak en zeer romig
- Gemaakt van 100% gepelde sesamzaadjes
- Veelzijdig en voedzaam
-
Sapore di Sole Biologische 100% Volkoren Sesamcrème - Donkere Tahini, 180 g
- Intense smaak en smelt in de mond
- Verfijnt zowel zoete als hartige gerechten
- Steengemalen en voedzaam
-
Alnatura Biologische Tahini Sesammoes, 250 g
- Voor dipsauzen, hummus en pittige gerechten
- Aromatische nootachtige smaak
- Zonder stabilisatoren
-
Rapunzel Biologische Witte Tahini (Sesampasta), 250 g
- Gemaakt van gepelde sesam
- Zorgvuldig en fijngemalen
- Milde smaak
-
-
Scelta Inside Bomba! Arabian Night, 150 g
- Voor Baba Ganoush en Shakshuka
- Met olijfolie, citroen, koriander en nog veel meer.
- Aromatische smaak
-
Regional Co. Falafelkruiden, 45 g
- Met koriander, kruidnagel en nog veel meer.
- Veelzijdige smaak
- Heerlijke geur
-
Stay Spiced! Baba Ghanoush, 90 g
- Perfect voor dipsauzen en stoofschotels
- Lekker met groenten
- Met granaatappelpitjes
-
Regional Co. Ras El Hanout Kruidenzout, 65 g
- Met gember, kurkuma en nog veel meer.
- Lekker met couscous en tabouleh
- Heerlijke smaak