Sesam
Sesamum indicum
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. In Midden-Europa wordt sesam vaker gebruikt om broodjes te bakken, maar in Azië worden veel gerechten met sesam bereid, zoals desserts of vlees en vis gebakken in een knapperige sesamkorst.
Herkomst:
Sesam komt oorspronkelijk uit Azië en is een van de oudste gecultiveerde planten ter wereld. De kleine zaadjes worden al tientallen jaren geteeld in Mesopotamië tussen de rivieren de Eufraat en de Tigris, in India en Afrika. Vandaag de dag zijn de belangrijkste teeltlanden Nicaragua, Mexico, China en Turkije.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Sesam:
-
Alnatura Biologische Sesamzaad Spelt Crackers , 175 g
- Knapperig, dun & handig
- Met volkoren speltmeel
- Verfijnd met zeezout
-
Alnatura Biologische Sesamzaad Spelt Crackers , 100 g
- Met volkoren spelt
- Vegan recept
- Fijne nootachtige smaak
-
Alnatura Biologische Spelt Sticks Sesam & Zwarte Komijn, 150 g
- Kruidige oosterse smaak
- Met sesam & zwarte komijnzaadjes
- Demeter kwaliteit & vegan
-
Ölmühle Fandler Biologische Sesamzaadjes, 180 g
- Nootachtige smaak
- Hoog seleniumgehalte
- Met veel mineralen
-
-
-
Govinda Biologische Zwarte Sesam, 200 g
- Veganistisch
- Nootachtige smaak
- Voor het verfijnen van gerechten
-
Soletti goldfischli Sesam, 100 g
- Met de lekkerste sesam
- Zonder toevoeging van smaakversterkers
- Perfect voor onderweg
-
Soletti Zoute Stokjes met Sesam, 230 g
- Voor de feestpret
- Bekende Soletti-kwaliteit
- 100% Oostenrijks meel